Home / AKTUELNO / Ugljanin: Jedan od osnovnih ciljeva što sam pre 25 godina osnovao stranku, je bio da bih razbio Srbiju!

Ugljanin: Jedan od osnovnih ciljeva što sam pre 25 godina osnovao stranku, je bio da bih razbio Srbiju!

sulejman- ugljanin

Beograd – Na ideju narodnog poslanika Sulejmana Ugljanina da Bošnjaci u EU treba da izgrade Sandžačku kuću, ministar Ljajić odgovara da niko van granica Srbije ne bi podržao takav zahtev.

“Autonomija Sandžaka to je jedan od osnovnih ciljeva zbog kojih sam pre 25 godina osnovao stranku”, rekao je Ugljanin.
Otvaranje duše u predizborne svrhe ili poslanik Sulejman Ugljanin u približavanju Srbije EU zaista vidi realnu šansu za do sada pustu želju zvanu regionalni Sandžak?

Sandžačka kuća je nerealna priča i ta teza biće potvrđena na sledećim izborima, kategoričan je ministar Ljajić.

“Ne da sam ubeđen, ja sam više nego uveren da ne postoji jedan čovek ne u Evropi nego u Turskoj ili nekoj arapskoj zemlji koji će to da podrži”, kaže Ljajić.

Ugljaninove komšije iz Novog Pazara, ali i iz Skupštine Srbije poručuju da je autonomija ozbiljna tema, koja može da znači potrese za čitav region.

U radovanju zbog toga što se, kako sam kaže, sve više čuje autonomni glas Bošnjaka, Ugljanin nije usamljen.

U najnovijem intervjuu za podgoričku „Pobjedu“ i sandžački muftija Zukorlić ponavlja takav stav.

“S obzirom na ambicije evrointegracija i Srbije i Crne Gor ei afirmaciju principa regionalizacije Evrope, razvojne perspektive Sandžaka su nesporne i potpuno izvesne”, naveo je muftija sandžački Muamer Zukorlić.

“To su priče za zamajavanje javnosti i pokušaj da se dođe do jeftinih poitičkih poena”, rekao je Rasim Ljajić.

Činjenica je da je Sandžak najsiromašniji deo Srbije. I dok jedna strana bogatstvo vidi isključivo u automomiji, druga smatra da bi oko socijalno-ekonomskih tema trebalo da postoji ujedinjeni glas, jer je zajednički neprijatelj Bošnjaka i Srba loš život, a ne granica.

 

 

 

Check Also

ISPOVEST ŽENE MIKE ALEKSIĆA: SVE SU TO DOBRO ORGANIZOVALI KROZ INSTITUCIJE SISTEMA, NE DAJUĆI MU PRILIKU DA KAŽE IJEDNU REČ

Mika je strašan borac i verujem da nije kriv. On je čovek koji se ne …