Home / IZA KULISA / GDE JE ZLO TU SU ENGLEZI: PREKO MI6 PRAVE VELIKU ALBANIJU, NA NIŠANU I SRBIJA, EVO ZAŠTO..

GDE JE ZLO TU SU ENGLEZI: PREKO MI6 PRAVE VELIKU ALBANIJU, NA NIŠANU I SRBIJA, EVO ZAŠTO..

Piše: Tomislav Kresović
Velika provokacija “podzemne diplomatije”

spijuniranje-nadgledanje

Na osnovu scenarija i metoda delovanja oko propagandne i medijske kampanje na Balkanu oko “Velike Albanije” i određenih informacija prijateljskih diplomatskih i bezbednosnih službi prema Srbiji, velika je indicija da je svoje prste umešala Britanska spolja služba bezbednsti MI6.

Svoje mreže MI6 ima razvijene i na Kosovu, Albaniji i Srbiji više od 25 godina, a uvezana je sa političkim i obaveštajnim strukturama u Albaniji i kabinetu premijera Edija Rame. Deo te politike išao je i preko „savetnika“ Edija Rame – bivšeg britanskog premijer Tonija Blera.

Preko Albanske tajne službe ŠIK (Shërbimi Informativ Kombëtar-SHIK), kampanja „Velike Albanije“ se širi na Kosovu oko ekipe Hašima Tačija i njegovog nekadašnjeg šefa tajne službe, lidera partije, a sadašnjeg predsednika parlamenta Kosova Kadri Veseljija, obučenog za „specijalni rat“ računajući i psihološke operacije.

 

Veselji je povezan i sa klanovima albanske mafije u EU i tajnim službama Nemačke i SAD

Igra prestola CIA i MI6 preko albanske ŠIK?

Iza akcija MI6 je u pozadini CIA koja želi da se Balkan drži kao „krizni fitilj“ u odvraćanju Rusije na Balkanu. Britanska i američka obaveštajna služba koriste za krizne situacije tajne službe Albanije i Hrvatske za direktnu destabilzaciju Srbije ali i Makedonije.

Tajne službe moćnih država stoje i iza krize oko kompanije Agrokor. Premijer vlade Srbije i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra i kaže: „Očigledno je reč o dobro koordinisanoj akciji albanskih političara iz Albanije i sa teritorije KiM, ali i Albanaca iz Preševske doline, i u to nema nikakva sumnje.“

Premijer se pita „zašto baš sada?“ Ovo je povoljni period za destabilzaciju Evrope i Balkana i zbog nesporazuma EU i Turske, pretnje migrantskim talasom, ali i potrebe da se spase vlast i Edija Rame i Hašima Tačija koji su umešani u koruptivno kriminalne poslove

Režirana igra destabilzacije Srbije i Makedonije

Premijer Vučić je rekao, da je zabrinut, i da su se našli tragovi delovanja jedne strane službe sa službama iz Albanije i Prištine. Premijer Vučić kaže: ”Nije reč o jednoj od najvećih svetskih sila.“

Ipak je reč da iza balkanskih obaveštajnih „mešetara u senci“ stoji jedna od najmoćnijih službi bezbednosti u Evropi i svetu, britanska MI6.

Čitava kampanja smišljena je da izazove talas političkih i etničkih nemira i reakcija, koja bi bila u funkciji ne samo destabilizacije Balkana, već pre svega pritiska na Srbiju i njenu vladu koja dolazi iz Tirane, Prištine ali i od albanskih političara sa juga Srbije.

Cilj je izazivanje reakcije u Srbiji, pokretanje vojske i policije prema jugu Srbije i na granice Kosova i stvaranja klime da Kosovo ubrza odluku o legalizaciji KZK u Armiju Kosova. Ovo je scenario za kompromitaciju Srbije i pritiska na Srbe na severu Kosova i sprečavanja formiranja Zajednice srpskih opština.

Ključni savetnik za specijalne operacije Kosovske tajne službe i Hašima Tačija je penzionisani general i nekadašnji administrator Vilijem Voker, koji je svojim planiranim medijsko-političkim igrama u Račku otvorio put ka vojnoj intervenciji i agresiji NATO prema Srbiji 1999 godine.

Britanska služba MI6 želi da igra aktivnu ulogu na Balkanu i da se politika Velike Britanije pokaže kao liderska, uprkos napuštanju EU. Britanski obaveštajci i bivši pripadnici SAS obučavali su „komandose“ kosovskog zaštitnog korpusa.

(Vidovdan)

 

Check Also

U JEKU POTPISANOG UGOVORA I UKIDANJA GRANICA SA ALBANIJOM- “IMATE DVA SATA DA IM RADITE ŠTA GOD HOĆETE”: STRAVIČAN POKOLJ NAD SRBIMA KOJI JE BIO PRIKRIVAN (VIDEO)

Prvi put posle 77 godina, državni vrh u Crnoj Gori odao je danas počast civilnim …