Home / IZA KULISA / POVERLJIVO IZ DOSIJEA TAJNIH SLUŽBI: CECA JE BILA DRŽAVNI MAMAC ZA HVATANJE LEGIJE

POVERLJIVO IZ DOSIJEA TAJNIH SLUŽBI: CECA JE BILA DRŽAVNI MAMAC ZA HVATANJE LEGIJE

legija-arkan
Šešelj tvrdi da je Svetlana Ražnatović naprasno puštena iz CZ kako bi pomogla u otkrivanju Ulemeka, optuženog za ubistvo Zorana Đinđića

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović puštena je 2003. godine iz pritvora kako bi namamila odbeglog komandanta JSO Milorada Ulemeka Legiju, označenog kao organizatora ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića!

Ovo šokantne tvrdnje izneo je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u knjizi „Četnička sablja nad dosmanlijskom glavom“, navodeći razloge zbog kojih je Ceca, koja je uhapšena u aprilu 2003. godine tokom policijske akcije „Sablja“, posle četiri meseca, iznenada 15. jula puštena iz Centralnog zatvora u Beogradu.

– BIA i MUP Srbije su procenili da bi Cecino puštanje na slobodu moglo poslužiti kao mamac za Ulemeka. Čelni ljudi BIA i MUP ne očekuju da će Legija doći u posetu Ceci kad ona izađe na slobodu. Međutim, oni su bili ubeđeni da će Legija s njom kontaktirati telefonom, te da će tehnička služba BIA, koja je zadužena za prisluškivanje svih telefona u kući Ražnatovićeve, pokušati da locira grad i zemlju u kojoj se Legija nalazi – tvrdi Šešelj u svojoj knjizi, pozivajući se na izvore iz MUP Srbije.

Čelnici DOS u Šilerovoj

Međutim, prema Šešeljevim rečima, otkrivanje mesta gde se nalazi komandant JSO, koji je tada bio u bekstvu zbog ubistva Đinđića, nije bilo jedini razlog za Cecin izlazak iz ćelije.

legija

– Drugi razlog vrha vlasti u direktnoj je vezi sa Cecinim svakodnevnim razgovorima sa upravnikom CZ, kome je dala čvrsto obećanje da u javnosti neće otkrivati imena čelnika DOS koje je ona lično zabavljala na žurkama Dušana Spasojevića u Šilerovoj ulici. Treći razlog vezan je za kooperativnost Borislava Pelevića i njegove Stranke srpskog jedinstva u Skupštini – piše Šešelj.

Ono što se zna je da je Ceca Legiju upoznala kad i svog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana – u Erdutu 1993. godine. Legija je napustio JSO 2002. godine upravo posle incidenta u klubu „Stupica“, gde je na proslavi Cecinog rođendana razoružao i vređao policajce.

Prošla bez optužnice

Ražnatovićeva je uhapšena u aprilu 2003. godine u policijskoj akciji „Sablja“ nakon ubistva premijera Đinđića, zbog sumnje da je pomagala „zemunskom klanu“, ali i jer je pri pretresu njene kuće policija zaplenila veliku količinu oružja. Ražnatovićeva je osuđena na jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora, u koju joj se uračunalo i vreme provedeno u pritvoru od 17. marta do 15. jula 2003. godine. Legija predao u maju 2004. i izdržava kaznu od 40 godina. Protiv Cece nije podignuta optužnica za saradnju sa „zemunskim klanom“.

Ulemekov advokat Aleksandar Kovačević juče nije imao komentar, dok Svetlana Ražnatović nije odgovarala na poruke i pozive novinara.

arkan-legija-ceca

ZAŠTO SU JE PUSTILI

1 Procena tajnih službi bila je da bi Cecino puštanje na slobodu moglo poslužiti za hvatanje Legije

2 Obećala je da neće otkrivati imena čelnika DOS koje je zabavljala na žurkama Dušana Spasojevića Šiptara u Šilerovoj ulici

3 Radi kooperativnosti Borislava Pelevića i njegovog SSJ u Skupštini Srbije

Mislila da će još ostati u CZ
BILA SAM U ŠOKU KAD SU ME PUSTILI

Svetlana Ražnatović priznala je u jednom intervjuu krajem 2003. godine da je bila veoma iznenađena kad su je pustili na slobodu.
– Sa mnom u ćeliji bile su još dve devojke i kad su došle dve komandirke i upitale da li bi neka od nas da ide kući i zamahale plavom kovertom, nisam uopšte pomislila da se to odnosi na mene. Medutim, tada sam doživela šok i nešto što ću dugo pamtiti. Komandirka mi se obratila: „Ražnatovićka, bi li ti malo išla kući?“ U momentu sam se ukočila i nisam mogla da verujem da mi se to dešava – rekla je Ceca.

Jelena Pronić (Kurir) 

Check Also

620.000 VOJNIKA ANTANTE RAZARALO JE SRBIJU A ONDA JE NA NJIH KRENULO 62.000 SRPSKIH VOJNIKA- OVO SE DOGODILO

“Jeremija pali topa, zatresla se sva Evropa…”, pre tačno 100 godina, 15. septembra moj pradeda …