Home / IZA KULISA / ZEMLJOTRES U SJEDINJENIM DRŽAVAMA NAPRAVIO PUKOTINU NA ZEMLJI VIDLJIVU IZ SVEMIRA- UMEŠANI RUSI?!

ZEMLJOTRES U SJEDINJENIM DRŽAVAMA NAPRAVIO PUKOTINU NA ZEMLJI VIDLJIVU IZ SVEMIRA- UMEŠANI RUSI?!

Posle zemljotresa jačine 7,1 stepen koji je u petak pogodio Kaliforniju, nastala je ogromna pukotina na površini Zemlje.

Radilo se o drugom jakom potresu koji je pogodio to područje za 48 sati.

Epicentar potresa bio je u blizini grada Ridžkresta, oko 240 kilometara severoistočno od Los Anđelesa.

U tom gradu zabeležena je veća materijalna šteta, a nekoliko osoba je povređeno.

Ljudi su u panici bežali na ulice, oštećene su kuće, zgrade i javne ustanove. “Zemljotres je bio deset puta jači nego onaj dan ranije”, rekli su seizmolozi.

Neposredna šteta odmah je bila vidljiva, ali ono što je iznenadilo sve jeste promenjen izgled tog područja, prenosi CNN.

Satelitski snimci pokazuju da se na području u blizini epicentra stvorila dugačka pukotina u tlu.

Na snimcima se vidi stanje pre i posle zemljotresa. Jedna fotografija je snimljena 4. a druga 6. jula. Pukotina na drugom snimku, koje na prvoj nema, proteže se od područja na kojem je pre navodno bilo vode do suprotnog ugla fotografije.

Obrasci erozije koje vidimo na pustinjskom pesku ukazuju na to da je deo vode progutala zemlja.

Istovremeno ruski predsednik Putin kaže da temperatura u Rusiji raste 2,5 puta brže nego na celoj planeti i da tu nisu čista posla. Da li se radi o obostranim napadima nepoznatim oružjem? 

Temperatura u Rusiji raste 2,5 puta brže nego na celoj planeti, izjavio je ruski lider Vladimir Putin na drugom Globalnom samitu za proizvodnju i industrijalizaciju u Jekaterinburgu.

Prema Putinovim rečima, Rusija najviše oseća promenu klime i trošenje resursa.

„Temperatura kod nas u Rusiji raste 2,5 puta brže nego na celoj planeti. Pogledajte šta se dešava u Irkutskoj oblasti. Tamo su strašne poplave i veliki požari, na hiljade i stotine hiljada hektara šuma gore“, naglasio je predsednik Rusije.

On je izjavio da se u svetu nastavlja sa degradacijom prirode i klime i da će biti suša, nerodnih godina i kataklizmi ako se ništa ne preduzme.

„Burni tehnološki razvoj ne može da izgladi, već naprotiv, zaoštriće čitav kompleks ekoloških izazova, uključujući promenu klime i iscrpljivanje resursa“, dodao je Putin.

Kako je naveo ruski lider, umesto razgovora o suštini klimatskih promena u svetu se primećuju „spekulacije i mračnjaštvo“.

Check Also

SRBIMA NE VLADAJU SRBI: LUČIĆ OTKRIO PRAVO POREKLO SRPSKIH POLITIČARA! (ŠOK VIDEO)

Gost medijske kuće „Srbin.info” u emisiji „Intervju”, koju vodi i uređuje Dejan Petar Zlatanović, bio …