Home / SPEKTAR / „ISPLIVALA“ DOKUMENTA KOJA POTVRĐUJU ISTINU O MEDLIN OLBRAJT I SREBRENICI: DOKAZUJU DA JE BOŠNJAČKA „ISTINA“ O SREBRENICI VELIKA OBMANA, FARSA I FALSIFIKAT..

„ISPLIVALA“ DOKUMENTA KOJA POTVRĐUJU ISTINU O MEDLIN OLBRAJT I SREBRENICI: DOKAZUJU DA JE BOŠNJAČKA „ISTINA“ O SREBRENICI VELIKA OBMANA, FARSA I FALSIFIKAT..

Direktor Instituta za istraživanja srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević najavio je da će uskoro javnosti predstaviti dokumenta koja, kako navodi, dokazuju i potvrđuju da je bošnjačka istina o Srebrenici velika obmana, farsa i falsifikat, a da su pravi stradalnici na tom području podrinjski Srbi.

On je izjavio Srni da su svi pokušaji srpske strane da Savetu bezbednosti UN predoči srpska stradanja u srednjem Podrinju završili neuspehom, jer su tamo u julu 1993. godine sedeli Medlin Olbrajt i Kofi Anan.

– Od našeg profesora Nikole Moravčevića saznao sam da je, sve što je stizalo u UN o stradanju Srba, njihovim uticajem uklanjano i nikada nijedan dokument nije došao na dnevni red sednice Saveta bezbednosti – rekao je Ivanišević.

On je istakao da je ad akta tako stavljen zvanični dokument Vlade Jugoslavije koji je potpisao Dobrica Ćosić, a koji je sadržao kompletan spisak Srba stradalih u Podrinju 1992. i 1993. godine, dakle mnogo pre stradanja Bošnjaka u tom kraju.

– Dakle, UN su o stradanju Srba obaveštene još 1993. godine od zvaničnog Beograda. Bez reakcije i uvrštavanja na dnevni red. To je sudbina i izveštaja indijskog generala i komandanta Unprofora u BiH Satiša Nabijara u kojem su navedeni mnogi zločini nad Srbima – ukazao je Ivanišević.

On je naglasio da je Vladimir Arsenijević u svojoj knjizi „Svetlosti zapada“ dokumentovano ilustrovao kako se UN odnosio tada prema bošnjačkim žrtvama.

– Sekretar UN u to vreme bio je tunižanski državljanin i kad god je bilo reči o muslimanskim žrtvama uvek su dodavali jednu-dve nule. Tako vam je, umesto pet, ispalo 5.000 silovanih muslimanki. Sve je to predimenzionirano i čista improvizacija – rekao je Ivanišević.

Istina tek za 30 godina

On je ukazao da UN ima dokumente na koje je stavljen embargo i koji će za 30 godina biti otvoreni. – A, kada se otvori videće se da sve što su muslimani radili bila jedna obična farsa i obmana, a da je Srebrenica najveća manipulacija – rekao je Ivanišević.

On je kategoričan u tvrdnji da u Srebrenici u julu 1995. godine nije bilo civilnih žrtava, a da je zvaničan broj stradalih fikcija.

– Srpski vojnici koji su tada boravili na tom području bili su vitezovi – verujte mi. Oni su prošli kroz sela u kojim su živele porodice ubica njihove dece i roditelja i niko se nikom nije osvetio. Bio sam prisutan kada je jedan mladić – Srbin pričao kako je u dvorištu jednog muslimana video svoj nameštaj i stvari svoje stradale dece i koji je rekao da mu nije do osvete, već da će tražiti stvari nazad – rekao je Ivanišević.

Mit o Srebrenici

Ivanišević je ubeđen da je mit o Srebrenici 1995. godine produkt toga što su muslimani očekivali pokolj i veliku srpsku osvetu za ono što su oni Srbima uradili 1992. godine i kasnije.

– Kada je osveta izostala, kada Srbi nikoga nisu ubili od bošnjačkih civila oni su, ipak, krenuli sa obmanama. To su zajedno sa Haškim tribunalom nametnuli svetu kao istinu, a velika greška naših vlasti je što se nisu posvetili analizi dokumenta koje smo imali – rekao je Ivanišević.

(Mediji)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …