Home / TEMA DANA / DRAMATIČNO OBRAĆANJE VUČIĆA: TEK SADA POČINJE PRITISAK NA SRBIJU! A HARADINAJA ĆE PUSTITI POSLE 48 SATI I BIĆE HEROJ!
Foto: Tanjug

DRAMATIČNO OBRAĆANJE VUČIĆA: TEK SADA POČINJE PRITISAK NA SRBIJU! A HARADINAJA ĆE PUSTITI POSLE 48 SATI I BIĆE HEROJ!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom ostavke Ramuša Haradinaja, da na to Srbija mora da odreaguje smireno, odmereno, trezveno i bez bilo kakve euforije.

„Razumemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenje pravde, naših ljudi koji su trpeli stigmu krivca i jedinih odgovornih za sve što se zbivalo na prostoru bvše Jugoslavije. Zato razumemo radost, al i neku vrstu zadovoljstva kod pripadnika našeg naroda zbog poziva Haradinaju na saslušanje, a zbog činjenice da je osumnjičen za ratne zločine“, rekao je on na konferenciji za štampu.

Vučić je kazao da nema razloga za radost i euforiju, ne što pozitivno mislimo o Haradinaju, već zbog posledica koje dolaze posle tog čina, pre svega kako će se Albanci i međunarodna zajednica odnositi prema srpskom narodu i Srbiji.

Kako je rekao tu su važne stvari, položaj Srba na KiM, njihov svakodnevni život biće još teži nego danas, pošto dolazi do dotane homogenizacije Albanca i dalje ektremizacije njihovih stavovak, ali i još snažnije mržnje prema srpskom narodu i državi, koje doživljavaju kao jedinog krivca za sve njihove nedaće za ono što se dešava Hradinaju.

Srbija će, ističe Vučić, još više posvetiti pažnju opstanku i životu i bezbednosti srpskog naroda na KiM.

Predsednik Srbije poručuje i da naš narod na KiM može da računa na svoju državu i svoju Srbiju.

Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti, navodi Vučić i ističe da je to činjenica, a ne farsa kao za neke u međunarodnoj zajednici.

Takođe, politička situacija ide u smeru daljeg odlaganja dijaloga Beograda i Prištine, naglasio je Vučić.

Kako kaže, ostavka Haradinaja je politički trik tako da on može da dobije još veću popularnost, da pregazi svoje političke protivnike i da d ovede do još ektremnijih staovova.

To će, kako je rekao, dovesti do sve ekstremnijih stavova Albanaca na Kosmet, jer Haradinaj postaje junak koji se bori za jedinstvevno i celovito Kosovo, a svi ostali, kaže, ostaju nedostojni velikog vođe koji ih vodi u sveltu budućnost.

Vučić je istakao da postoji neskriveno ćutanje međunarodne zajednice o zločinima na Srbija, i delom Albanaca i drugih nealbanaca, pre svega Roma.

„A, mogli ste da vidite plejadu albanskih političara iz Albanije, koji su se izređali govoreći o Hardinaju kao o velikom fantaštičnom junaku i koji su okrivljavali sve druge za to što se dogodilo“, primetio je Vučić.

De fakto, politička situacija u Prištini i Tirani će krenti daljem približavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas, o Velikoj Albaniji.

Vučić kaže da postoji i dalje ćutanje međunarodne zajednice o zločinima nad Srbima i drugima na KiM.

„I danas međunarodna zajednica ćuti o tim zločinima i više govore o mogućim implikacijama“.

VUČIĆ: POLOŽAJ SRBA BIĆE JOŠ TEŽI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da posle ostavke Ramuša Haradinaja suštinski i de fakto politička situacija u Prsitini i Tirani stremiće daljem priblizavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas o „velikoj Albaniji“.

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao da Srbija reguje smireno i odmereno iako će, kako je upozorio , položaj Srba na KiM biti još teži nego do danas.

On je istakao da će doći do dodatne homogenizacije Alabanaca, ekstremizacije njihovih statvova i još snažnije neskrivene mržnje prema srpskom narodu u srpskoj državi koju dozivljavaju kao jedinog krivca.

„Srbija će posvetiti još veću paznju opstanku zivotu i bezbednosti srpskog naroda na KIM, nas narod moze da racuna na Srbiju“ poručio je Vučić.

On je istakao da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvazniji za očuvanje mira i stabilnosti, i to je cinjenica i suština svega.

„Plašimo se da politicki razvoj događaja ide u smeru za daljim odlaganjem dijaloga između Beograda i Prištine“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je ostavka Haradinaja politički trik, da bi on dobio još veću popularnost i pregazio političke protivnike sto će dovesti do još većeg eskretmizma, a on postane junak koji se bori za Kosovo, a svi drugi nedostojni velikog vođe.

Vučić je ukazao da međuanrodna zajednica ćuti o svemu tome, dok kako je kazao, plejada albanskih lidera iz Albanije su se se izređali govoreći o Haradinaju kao velikom junaku.

VUČIĆ: HARADINAJ SE VRAĆA KAO HEROJ, RASTE PRITISAK NA SRBIJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Ramuš Haradinaj sledeće nedelje otići u Hag, ali da će biti odmah puštem, te da će se na Kosovo vratiti sa udvostručenom popularnosću, a uveren je da će istovremeno rasti pritisak na Srbiju.

„Naša predviđanja su da će Haradinaj sledeće nedelje otići u Hag, da će ga odmah pustiti nazad, posle 48 sati. Vratiće se kao veliki heroj albanskog življa na KiM. Njegova popularnost će se udvsotručiti“, objasnio je Vučić na konferenciji za štampu.

Rekao je da će oni, koji bi pokušali da pronađu drugog mandatara, biti suočeni sa činjenicom da će to biti nemoguće bez Haradinaja zbog delegitimnosti drugih političara. „Haradinaj, a nisam siguran samo on, želi ubedljivu pobedu najtvrđe albanske opcije na izborima, koji će se održati krajem septembra ili oktobru.

Za to vreme je jasno da će glavni cilj biti formiranje većine bez Srpske liste, a u tome će koristiti i neke pripadnike našeg naroda. Biće to veliko albansko ujedinjenja unutar Kosova, ali i sa Tiranom“, uveren je Vučić.

Ukazao je da će dok traju izborne radnje biti nemoguće vođenje dijaloga, te da u tom periodu sigurno neće ukinuti takse, koje su stvorili užasnu situaciju u našim odnosima. „Njihov plan i ideja je da sačekaju izbore, a iz njih Ramuš izađe još snažniji. TU za Srbe nema mesta, a ni za dijalog“, podvukao je on.

Naveo je da će, nakon izbora, formiranje vlade uslediti tek u novembru, a odmah potom počinje i kampanja u Srbiji, gde su izbori u martu.

„Jasno je da tu razgovora nema. Moramo da se pripremimo da, ako neko ne bude malo odgovorniji u međunarodnoj zajednici i ne pritisne Prištinu, neće biti suštinske promene“, naglasio je on.

Vučić očekuje dodatni pritisak na Srbiju od onih koji su stvorili takozvanu državu Kosovo, a to su zapadne zemlje.

„Sve snažnije će da osećaju potrebu da se oštrica pritiska okrene ka Beogradu. Mi od njih tražimo ukidanje taksi, a onda će neki njihovi reći da šalju njihove lidere čak u Hag, pa je, prema njima, neophodno da sada moramo i mi da popuštamo mnogo više nego što smo mislili ranije“, ukazao je on.

Vučić je rekao da je to kao što čini sudija u košarci, kada se igra derbi, kada neko povede sa 10-20 koševa, počne da svira više u korist onog ko gubi. „Oni će uvek na svakom mestu, a kada se čini da se klatno, iako bi moglo biti klatno pravde, gurati i vraćati unazad“, uveren je on.

VUČIĆ: PRITISCI ĆE JAČATI, TRAŽIĆE PRIZNAVANJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se narednih dva tri meseca očekuje jačanje pritisaka na Srbiju iz svih aspekata, posebno tokom septembra meseca i da će pritisci ići u pravcu da prizna nezavisnost Kosova.

Vucić je u obraćanju javnosti rekao da će Srbija insistirati na ukidanju taksi, a da će već u avgustu raditi na ekonomskom ujedinjenju balkanskih zemalja.

„To je jedina šansa da ekonomski napredujemo i time štitimo svoje interese“, poručio je Vučić.

Najavio je da će razgovarati sa vise lidera o ujedinjenju balkanskog prostora u ekonomskom smislu, i da mnoge balkanske zemlje to razumeju.

„Znam da su Svetozar Marković i kralj Aleksnadar stradali zalažući se za ideju balkanskih naroda i tražili približavanje balkanskih naroda, ja ne vidim drugi izlaz iz teških sukoba poslednjih decenija“, istakao je Vucicć.

On je ukazao da probleme moramo da rešavamo sami i da niko drugi to neće moći, kao i da mi hoćemo da razgovaramo sa Albancima.

Sve velike sile, kako je ukazao, učestvvoaće bez razlike u skladu sa svojim interesima.

„Ovde imamo mi interes na Balkanu“, rekao je Vučić navodeći da oni zbog njihovih unutrašnjih problema kazu da ne možemo u EU.

Samo ekonomsko jači možemo da postavljamo svoje zahteve i tražimo put ka EU.

„Srbija se ponosi činjenicom da je suverena, mi hoćemo saradnju sa velikim silama, ali nećemo tutora, hoćemo da imamo svoj stav zasnovan na interesima Srbije, a ne stav stranih ambasada“, istakao je predsednik.

On je dodao i da naš posao nije da zastupamo interese velikih sila, već našeg naroda i za očuvanje mira i stabilnosti.

Napomenuo je da Bramerc više ne kritikuje Albance, ali kritikuje srpske vlasti zbog visokih oficira vojske, zbog progona 800 000 Albanaca.

„Jesi li ti brojao Bramerc, svi se vratiše samo je Srba za 150 000 manje, o tome ne govorite“,rekao je Vučić.

To su stvari sa kojima ćemo da se suočavamo, rekao je on i naveo da će Srbija da prati situaciju u Prištini i neće se mešati u njihovu internu političku scenu.

„Pomagaćemo svom narodu, da on bude siguran i bezbedan“, poručio je Vučić.

Check Also

UDARNO! BUJANOVAC PRIPOJEN ZAJEDNICI ALBANSKIH OPŠTINA- EVO ŠTA SE KRIJE..!

Pristupanje opštine Bujanovac regionalnoj Zajednici albanskih opština koja okuplja sve veće gradove u okolnim državama …