Home / TEMA DANA / HARADINAJ ZAPRETIO SRBIJI KRVOPROLIĆEM: Podela Kosova znači NOVI RAT na Balkanu!

HARADINAJ ZAPRETIO SRBIJI KRVOPROLIĆEM: Podela Kosova znači NOVI RAT na Balkanu!

Pred početak nove runde dijaloga u Briselu premijer lažne države Kosovo zapretio je krvoprolićem. Govoreći o mogućnosti podele Kosova i Metohije ili promeni granica, nekadašnji komandant terorističke OVK ocenio je da bi to bio uvod u novi rat na Balkanu.

– Ovo su šaljivdžije, ljudi mogu da pričaju šta hoće, podela je novi rat na Balkanu. Ko je spreman za još jedan rat neka govori o podeli, o granicama – izjavio je Haradinaj za albanske medije, te dodao da se nada da će do Nove godine i Božića biti potpisan pravno obavezujući sporazum između Beograda i Prištine.

Da su se povampirili duhovi ratne prošlosti svedoči i nedavna pretnja bivšeg ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića, koji je izjavio da će se „sledeći rat desiti malo brže“, te da ćemo se „ćerati još“.

Čak i Duraković protiv Orića

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković obrušio se na Nasera Orića zbog zveckanja oružjem.

– „Ćerajući“ pogledom najlepša prostranstva ovih prostora, razmišljam. Ako su naši preci propustili da se proteklih stotinu godina ne „ćeraju“ noževima, možda bi nama bilo pametnije i bolje da se u narednih stotinu, kao ostatak civilizovanog društva, „ćeramo“ u nauci, sportu, razvoju industrije – napisao je Duraković na Instagramu.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da Albanci zauzimaju pozicije pred eventualno postizanje konačnog dogovora o normalizaciji odnosa, odnosno tvrde pazar:

– Oni idu sa ekstremnim stavovima da bi izgubili što je manje moguće. Znaju veoma dobro da je za Srbiju neprihvatljivo i da neće priznati ni po koju cenu samoproglašenu državu, niti otvoriti vrata ka UN i na tim osnovama koje oni definišu apsolutno je nemoguće postići sporazum.

Prema rečima bivšeg šefa diplomatije Vladislava Jovanovića, Haradinaj nije taj koji odlučuje, već Amerikanci:

– S obzirom na to da od nas dolaze izjave da mi nikako nećemo rat, nećemo da nam ginu deca, poručuju nam da, ako nećemo rat, onda moramo da prihvatimo sporazum bez rata, onako kako Albanci to hoće.

Check Also

HITNO SE OGLASIO DODIK: UKOLIKO NAS OVDE SLOME I PATOSIRAJU, REPUBLIKA SRPSKA NEMA BUDUĆNOSTI!

Izlazak iz krize u BiH nastale zbog nametanja odluke doskorašnjeg visokog predstavnika u BiH Valentina …