Home / TEMA DANA / OTKRIVEN DEO RAZGOVORA: Svako ko napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na SUKOB SA RUSIMA

OTKRIVEN DEO RAZGOVORA: Svako ko napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na SUKOB SA RUSIMA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Moskvi sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. To je čak 12. zvanični sastanak dvojice predsednika od dolaska Vučića na vlast.

Glavne teme susreta dvojice zvaničnika bile su kriza na Kosovu, odnosno sve učestalije provokacije šiptarskih ekstremista, ali i situacija u BiH, odnosno u Republici Srpskoj.

Predsednik Rusije, kako poručuju iz Kremlja, spreman je da na sve moguće načine pomogne Srbiji i Srbima, a Putinova ključna poruka jeste da svako ko misli da napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na sukob sa Moskvom!

– Ruskom predsedniku je stalo da istakne da je spreman da na sve moguće načine pomogne Srbiji. Vučić to zna, ali će Putin još jednom ponoviti da svako ko misli da napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na sukob sa Rusijom – prenosi izvor iz Kremlja.

Sam Vučić rekao je da je bezbednosno-politička situacija na Balkanu veoma ozbiljna i da zato treba pažljivo meriti svaki potez i svaku reč.

– U trenutku kada mi u Srbiji imamo ozbiljan ekonomski napredak i kada time možemo da budemo više nego zadovoljni, imamo i značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što narušava stabilnost. U tom smislu, susret s Putinom jeste veoma značajan za nas. Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima, koji su politički dobri, koji mogu biti i bolji, kao i o mnogim zajedničkim projektima. Imali smo razgovor u četiri oka, a potom i sastanak delegacija – otkrio je Vučić, dodajući da je tražio konkretnu političku podršku za Srbiju.

– Verujem da ćemo je od Putina dobiti, kao što smo je imali u prethodnom periodu. Danas su drugačije okolnosti i prilike, više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo. Radim konkretno, Putin takođe, on nije čovek koji voli one prazne priče okolo-naokolo – naglašava Vučić.

Aleksandra Joksimović, direktorka Centra za spoljnu politiku, smatra da događaji poput incidenta na Gazivodama imaju određenu vrstu zapaljivosti.

– Susret Vučića i Putina ranije je najavljen i nije u direktnoj vezi sa incidentom sa Gazivodama. Ipak, važno je razgovarati sa svim akterima koji mogu uticati na pitanje Kosova, a Rusija je jedan od važnih faktora. Važno je i da Vučić i Putin razgovaraju o viđenjima nastavka dijaloga – podvlači Joksimović.

Check Also

ŠOK OTKRIĆE INSAJDERA: SVE ČEŠĆE FALSIFIKUJU MLEKO- EVO KAKO SE TO RADI I ZAŠTO..

Nemoguće je da je proizvođačka cena 56 dinara, a da ga na rafu vidite za …