Home / TEMA DANA / PENTAGON JE OD PUTINA ŽELEO DA ČUJE SVE OSIM OVOG! Rusija raspolaže apsolutnim oružjem, NISMO SVE OTKRILI! (VIDEO)

PENTAGON JE OD PUTINA ŽELEO DA ČUJE SVE OSIM OVOG! Rusija raspolaže apsolutnim oružjem, NISMO SVE OTKRILI! (VIDEO)

Putin je precizirao da „apsolutnim oružjem današnjeg dana“, kakvo konkurenti neće imati u skorije vreme, smatra raketni sistem „Avangard“ i naveo da taj sistem već ulazi u serijsku proizvodnju i tokom 2019. će ga dobijati naše raketne jedinice.

Ne verujem, kazao je Putin, da će iko uskoro imati takvo oružje. Ali, ako se u nekoga i pojavi nas to nimalo ne brine.

Istakao je da savremeni sistemi ruskog naoružanja čuvaju strateški paritet i obezbeđuju funkciju odvraćanja i uzajamnog uništavanja.

U ovom kontekstu je naveo da njegova zemlja raspolaže „apsolutnim oružjem današnjeg dana“ kakvo konkurenti neće imati u skorije vreme.

Precizirao je da ima u vidu raketni sistem „Avangard“ i naveo: „Taj sistem već ulazi u serijsku proizvodnju i tokom 2019. će ga dobijati naše raketne jedinice. Ne verujem da će iko uskoro imati takvo oružje. Ali, ako se u nekoga i pojavi nas to nimalo ne brine“.

Dodatno je objasnio zašto ni ta mogućnost državno-vojni vrh Rusije ne brine:

– Uskoro će naše Oružane snage raspolagati i interkontinentalnom balističkom raketom „Sarmat“, a „Kinžal“ i laserski top već su tamo gde treba. A nismo još otkrili sve o svom novom naoružanju. Kasnije ćemo to učiniti“.

Pogledajte video:
Check Also

SRPSKI PATRIJARH O VLASTIMA U CG: „IZDALI SU AMFILOHIJA..“

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverila …