Home / TEMA DANA / Porošenko spremio ogromnu vojsku, ali je u strahu NE ZBOG RUSA NEGO ZBOG JEDNE DRUGE SILE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Porošenko spremio ogromnu vojsku, ali je u strahu NE ZBOG RUSA NEGO ZBOG JEDNE DRUGE SILE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Petro Porošenko se boji da krene u napad jer zna da zbog toga neće pobediti na novim predsedničkim izborima. U Rusiju neće moći da pobegne, SAD baš briga za njega, a zna bi mogao da bude obešen.

Povrh svega, on se boji da da će se i ta ofanziva pretvoriti u poraz. Iz Vašingtona mu prete da će, ako ne krene u rat, otkriti da je Ukrajina oborila malezijski Boing.

Izjava ministra transporta Malezije da se Rusija ne može optuživati za obaranje Boinga nacionalne avio-kompanije njegove zemlje i visokog funkcionera Holandije da za tu tragediju može biti optužena Ukrajina – ne treba uopšte da nas raduju.

Te izjave su inicirale Sjedinjene Države jer niko drugi nije bio u stanju da izvrši pritisak na Maleziju i Holandiju. SAD očito ucenjuju Ukrajinu.

A šta od nje žele?

Čini mi se da je sve prosto: traže da Ukrajina izvrši napad na svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.

Uz pretnju: u suprotnom ćemo svima otkriti da ste vi oborili Boing i to će vam biti kraj.

Možda donekle preterujem, ali mi se ova varijanta razvoja događaja čini veoma mogućom.

Sa ovim se potpuno rimuje ponašanje apsolutno raspojasanog (Kurta) Volkera (američkog specijalnog izaslanika za Ukrajinu) koji otvoreno govori o „neophodnosti čišćenja Donbasa“.

Porošenko se boji da krene u napad jer zna da zbog toga neće pobediti na novim predsedničkim izborima. U Rusiju neće moći da pobegne, Sjedinjenim Državama se pljucka na njega, a zna bi mogao da bude obešen.

Povrh svega, on se boji da da će se i ta ofanziva pretvoriti u poraz.

Samo, njega drže za uvo i govore mu: radi šta ti se kaže. Jer, to SAD daje odlične mogućnosti za trgovinu sa Rusijom („Preko ovog kijevskog cirkuzana možemo vam upropastiti Mundijal).

Za trgovinu povodom svega i svačega.

Stvari stoje približno ovako.

Nekako se, naravno, sve može razrešiti. Ali, ako sve krene po gorem scenariju – poginuće veoma mnogo ljudi. Mnogo mirnih ljudi. Vojna lica ne pominjem jer im je to posao.

Svima savetujem: ako vidite da se pored vašeg naselja nešto zakuvava – odmah odlazite.

Ne isključujem potpuno ni mogućnost da se Porošenko nekako izvuče. Samo, zasad sve ide ka mnogobrojnim sahranama i košmaru sa kanonadama koji može potrajati dve nedelje.

Za to je sve spremno. Oni sa druge strane (Ukrajinci) spremili su se tako kao da imaju nameru da napreduju najmanje do Staljingrada.

(Fakti)

Check Also

UZIMAJU SVO SRPSKO ZLATO: U TOKU VELIKA SEOBA KINEZA U EVROPU- BOR JE PRVI GRAD KOJEG UZIMAJU! (VIDEO)