Home / TEMA DANA / RUSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Srbiji stiže još novih “migova” i “Mi-35”

RUSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Srbiji stiže još novih “migova” i “Mi-35”

Rusija će Srbiji isporučiti ‘novu tehniku iz oblasti avijacije’, stoji u ugovoru koji je potpisan za vreme poslednje posete predsednika Putina Beogradu, otkrio Viktor Kladov, direktor kompanije ‘Rosteh’.

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin pre kraja ove godine poslaće Srbiji nove avione ‘mig 29’ i helikoptere ‘Mi-35’.

Ovo otkriva Viktor Kladov, direktor za međunarodnu saradnju ruske kompanije “Rosteh”. On kaže da je najnoviji sporazum o saradnji između Srbije i Rusije potpisan 17. januara, za vreme posete ruskog predsednika Vladimira Putina našoj državi. Kako je precizirao, u pitanju su tri ugovora na osnovu kojih će nam Moskva poslati različitu vojnu tehniku, uključujući i avione i helikoptere.

Iako zvanično još nije saopšteno o kojoj vojnoj tehnici je reč, izvor ‘Sputnjika’ iz vojnog sektora tvrdi da je reč o modernizovanim lovcima ‘mig 29’. Moskva nam je, inače, već poslala šest ovakvih letelica, a Srbija bi do kraja godine trebalo da dobije još četiri ista aviona od Belorusije.

Dogovorena je i nabavka četiri helikoptera ‘Mi-35’, koje zvaničnici NATO pakta nazivaju ‘đavolje kočije’ ili ‘ubice tenkova’!

Ova godina je počela uspešno. Već je potpisan niz sporazuma s inostranim partnerima, uključujući tri za vreme posete Putina Srbiji. Rusija će isporučiti Srbiji avijacionu tehniku. Reč je o različitoj tehnici… – rekao je Kladov.

Komentarišući nove ugovore o vojnoj saradnji Srbije i Rusije, pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da građani poštuju Putina i da to najbolje pokazuje veličanstven doček priređen za njega u Beogradu.

– Rusija je velika zemlja koja je uvek brinula da se poštuju Srbija i njeni interesi u međunarodnoj zajednici. Verujem da je Putin potpisao mnogo sporazuma o saradnji sa Srbijom, posebno na ekonomskom i trgovinskom planu. Koliko znam, potpisani su i sporazumi o modernizaciji i jačanju borbene moći srpske vojske.

Jasno je u kakvom okruženju se Srbija nalazi i zato nam treba iskreni prijatelj kakav je Rusija. Pritom, jako je važno reći da mi ovo ne radimo kako bismo nekoga ugrožavali, već da bismo štitili naš integritet, slobodu, teritoriju i interese građana. Naša vojna industrija se oporavlja – naglašava Šljivančanin.

Bivši potpukovnik KOS LJuban Karan kaže da Putin u praksi pokazuje da ozbiljno tretira našu vojnu saradnju, uz puno poštovanje srpske neutralnosti.

Predsednik Putin nam iskreno pomaže da ojačamo vojsku u segmentima koji nam garantuju očuvanje nezavisnosti. Možemo imati poverenje u stručni tim Ministarstva odbrane, koji na osnovu stručnih analiza planira nabavku naoružanja. Nabavka svakog novog moćnog i modernizovanog ‘miga 29’ uvek je dobra odluka, jer ko raspolaže velikim brojem takvih letelica, vrlo lako i trenutno može neutralisati sva iznenađenja i provokacije. Povećanjem broja ovih letelica stvaraju se uslovi da se lovačka avijacija izdvoji u zasebnu celinu, što bi joj dalo dodatni kvalitet – zaključuje Karan.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je u Abu Dabiju sa zamenikom premijera i ministrom za odbrambenu i aerokosmičku industriju Kazahstana Askarom Žumagalijevim o unapređenju vojno-industrijske i vojno-ekonomske saradnje dve zemlje.

Vulin je naglasio mogućnost pružanja tehničko-tehnološke podrške na uspostavljanju linija za proizvodnju pešadijske municije u Kazahstanu, zajednički razvoj i osvajanje proizvodnje, kao i zajedničku proizvodnju i transfer tehnologija.

Check Also

OSEDLALI SU NAS I TERAJU U KAS, DO KRAJA, DOK SE NE MOŽE PA JOŠ DALJE- NE MARI, NIJE DO NAS, NE MOŽEMO MI TU NIŠTA, ŽIVI ČOVEK I NA ČETIRI NOGE..?

Piše, Mihajlo Medenica Gde smo, rode voljeni? Poznajemo li se još po čemu osim po …