Home / TEMA DANA / UDARNA VEST! RUSIJA POSTAVILA ULTIMATUM HAGU: PUTIN TRAŽI DA SE OSLOBODI MLADIĆ! EVO ŠTA SE DEŠAVA…

UDARNA VEST! RUSIJA POSTAVILA ULTIMATUM HAGU: PUTIN TRAŽI DA SE OSLOBODI MLADIĆ! EVO ŠTA SE DEŠAVA…

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin ispostavio je Haškom tribunalu ultimatum koji glasi: Ili pustite generala Ratka Mladića ili Moskva više neće dati ni centa za rad Haga!

Ovu Putinovu poruku preneo je u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija Genadij Kuzmin, zamenik stalnog predstavnika Rusije u toj međunarodnoj instituciji. Ruski diplomata kaže da je Moskva zabrinuta zbog zdravlja Ratka Mladića i upozorava da srpski general nema adekvatno lečenje u haškom pritvoru.

– Dok se takva situacija ne promeni, Rusija neće moći da uplaćuje novac u budžet za rad Haga– naveo je Kuzmin.

Kriju dokumentaciju

Prema rečima ruskog zvaničnika, haški lekari se svojski trude da prikriju realno zdravstveno stanje Mladića.

– Moskva je zabrinuta za Mladićevo zdravlje, jer nema potvrde nezavisnih izvora da on u pritvoru dobija adekvatnu medicinsku pomoć. Dok se to ne promeni, neće biti novca – ističe Kuzmin, dodajući da je Hag stvorio mit da je isključivo Beograd kriv za rat na Balkanu.

– Okrivio je Srbe, a sve ostale zaštitio od krivice. Presude Gotovini, Oriću i Haradinaju su sramotne. Takva praksa se nastavlja. Ponovljeno suđenje i još oštrija kazna za Karadžića to takođe odlično ilustruju. Tako je i u Mladićevom slučaju. Takve presude uvek prati agresivna medijska propaganda i pritisak na sudije. Uz sve to, Haški tribunal je odbio da sprovede istragu o NATO zločinima protiv SR Jugoslavije, pa je umesto toga stvorio mit da je isključivo Beograd kriv za ratove na Balkanu devedesetih godina prošlog veka – podvlači Kuzmin.

Darko Mladić juče se nije oglašavao ovim povodom, dok pukovnik JNA Veselin Šljivančanin podseća da je Ratko Mladić doveden u Hag bolestan.

– Sramota je i to što su mu tako bolesnom sudili i što ga sada ne puštaju na lečenje. Građanski rat u BiH nije izazvao Ratko Mladić. Pravim fašistima koji su izazvali međunacionalne sukobe na prostoru bivše SFRJ nije se ni sudilo. Zato pozdravljam stav Moskve. Konačno da neko od država članica Saveta bezbednosti UN pravilno zauzme svoj stav – naglašava Šljivančanin.

Pravna nakaza

Poznati advokat Toma Fila, koji je u Hagu branio Slobodana Miloševića, ocenjuje da Hag izdržava Amerika i da ruski ultimatum neće mnogo pogoditi zapadne centre moći.

– Ono što je nama potrebno jeste da naši ljudi služe kazne u Srbiji, Crnoj Gori ili negde blizu, jer je sramota kako se postupa prema njima u nekim zemljama, osim u skandinavskim. Rusi i Kinezi bi mogli da nam u tome pomognu, kao i u slučaju Ratka Mladića. Haški sud je pravna nakaza i antisrpski sud. Zato je i napravljen. Sve ostalo je maska – zaključuje Fila.

Check Also

UDARNO! BUJANOVAC PRIPOJEN ZAJEDNICI ALBANSKIH OPŠTINA- EVO ŠTA SE KRIJE..!

Pristupanje opštine Bujanovac regionalnoj Zajednici albanskih opština koja okuplja sve veće gradove u okolnim državama …