Home / ZANIMLJIVOSTI / JEZIVA PRIČA O JUNAKU FILMA „VIDIMO SE U ČITULJI“: Stajao na sopstvenom grobu! (VIDEO)

JEZIVA PRIČA O JUNAKU FILMA „VIDIMO SE U ČITULJI“: Stajao na sopstvenom grobu! (VIDEO)

vidimo-se-u-citulji
Film “Vidimo se u čitulji” koji je obeležio epohu cvetanja kriminala u Srbiji devedesetih godina, je većini dobro poznat, ali je malo ko znao da je u filmu praktično prognozirana smrt jednog od pripadnika voždovačkog klana, Gorana Vukovića.

Naime, Goran Vuković, vođa voždovačkog klana bio je na sahrani Bojana Banovića, žestokog momka koji je stradao sa samo 19 godina u obračunu sa klanom sa Zvezdare. Njegova smrt kasnije je izazvala seriju sukoba među klanovima i rat u beogradskom podzemlju.

Na njegovoj sahrani, 1. decembra 1994. godine većina tadašnjih kriminalaca pustila je suzu. Na grobu je bio i Goran Vuković koji je stajao na praznom grobnom mestu do Banovićevog groba, ni ne sluteći da će to grobno mesto za samo nekoliko dana – biti njegovo.

Samo nekoliko dana posle sahrane Banovića, Goran je likvidiran 12. decembra 1994. godine, a njegova smrt obavijena je velom tajne, ni dan danas nije utvrđeno da li ga je ubila policija, neki drugi kriminalci ili Državna bezbednost.

Sahranjen je na istom mestu na kojem je stajao dok su sahranjivali “ortaka” iz istog klana.

U istoriju srpskog podzemlja upisao se 1986. godine kada je u Franfurtu ubio Ljubomira Magaša, zvanog Ljuba Zemunac, jednog od balkanskih kraljeva kriminala.

Reditelj filma, Janko Baljak, objašnjava taj detalj na 11: 38 minutu. Pogledajte video:

(Telegraf)

Check Also

IZVRŠITELjI UZ POMOĆ POLICIJE ISELjAVAJU PORODICU KOJA JE PLATILA DUG! (VIDEO)

Izvršitelji i policija ušli su jutros u stan porodice Kocić, koja živi u ulici Maksima …