Home / ZANIMLJIVOSTI / Roditelji su detetu dali lek koji svi koristimo, a zbog njega je skoro oslepeo! I dan-danas jedva diše

Roditelji su detetu dali lek koji svi koristimo, a zbog njega je skoro oslepeo! I dan-danas jedva diše

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM
Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Desetogodišnji Ksander Kabales sa Havaja oslepeo je zbog alergijske reakcije na lek motrin (sličan ibuprofenu) koji je popio zbog temperature.

Motrin se u Americi veoma često upotrebljava kod dece, piše “Daily Mail”. Malenom Ksanderu se u junu 2014. godine za samo pet dana stanje drastično pogoršalo. Levo plućno krilo mu je kolabiralo i zapao je u stanje septičkog šoka kada se otrovana krv proširila njegovim telom.

Doktori su izjavili da je Ksander razvio Stivens-Džonsonov sindrom, zbog kojeg je skoro oslepeo. Naime, Ksander vidi svega 20 odsto na oba oka.

Danas, kad god je napolju tokom dana, Ksander mora da nosi naočare za sunce kako ne bi oslepeo u potpunosti.

Ksanderova majka Laura (42) objavila je niz fotografija na kojima se vidi kako je on izgledao u najgorim trenucima dok se borio sa opakom bolešću. Doktori su u jednom trenutku morali čak i da ga intubiraju kako bi mogao da diše.

Njemu se takođe koža gulila na dodir. Ceo je bio u plikovima, natečen i goreo je od temperature.

Ksander je do danas delimično ozdravio, ali i dalje ima velikih problema sa disanjem i vidom.

(Telegraf.rs)

Check Also

BIVŠI FEDEREROV TRENER: MOŽETE DA VOLITE KOGA HOĆETE, ALI U POSLEDNJIH 10 GODINA- NOVAK JE BOLJI OD NADALA I FEDERERA ZAJEDNO!

Američki teniski stručnjak Pol Anakon, nekadašnji trener Rodžera Federera, udelio je komplimente Novaku Đokoviću, kojeg …