Home / ZDRAVLJE / 20 godina se borila sa psorijazom i ekcemom da su joj lekari predložili hemoterapiju – a onda je otkrila dijetu koja joj je očistila kožu!

20 godina se borila sa psorijazom i ekcemom da su joj lekari predložili hemoterapiju – a onda je otkrila dijetu koja joj je očistila kožu!

Teška oboljenja sa upornim simptomima mogu pacijentima da naprave pakao od života, ali pored napornih terapija i lekova upornost je jako važna kao i volja za ozdravljenjem.

Hana Silito 20 godina se borila sa psorijazom i jedini lek koji su joj predlagali za njeno izlečenje jehemoterapija. Ona je svoj lek pronašla sama – kroz ishranu.

Pokušavala je godinama da na svaki način zaštiti svoju kožu, čak je ispod odeće nosila i foliju kako bi smanjila trenje. Nakon što je isprobala savaku kremu koja postoji za to ova 38-godišnjakinja odlučila je da se okrene proučavanju ishrane i njenog uticaja na organizam, piše Dailymail.

Rezultat je bio fantastičan: koža joj se iščistila i izgubila je 31 kilogram. To ju je inspirisalo da započne njen blog i pomogne drugim ljudima koji imaju iste probleme.

-Psorijaza “kuga” je najčešći oblik ove bolesti i javlja se u vidu velikih crvenih pečata po telu, ispričala je Hana.

Jedna očajna mama (Ešli) tako je došla do nje jer je njeno dete bilo bolesno, a nju su optuživali da dete previše izlaže suncu. Kada je to Ešli primenila Haninu metodu na svojoj 22 meseca staroj ćerkici, dnevno kupanje od dva sata kako bi se njeno stanje držalo pod kontrolom smanjilo se na samo 20 minuta.

-Trebalo joj je više od mesec dana da loša hrana izađe iz njenog sistema. Nismo se slepo držali Haninih pravila jer smo par puta odstupili od njih. Kad god bi joj dali nešro od hrane koju ne sme da jede, pojavile bi se nove tačkice po telu, rekla je Ešli.

Hana savetuje obolelima od psorijaze da izbegavaju sledeće namirnice:

-kofein- stimuliše nervni sistem i podiže kortizol koji smanjuje imunitet i povećava isnulin;

-alkohol- dehidrira organizam i isisava iz kože vitamine i hranljive materije;

-šećer- podiže nivo insulina i izaziva stres, crvenilo i otok;

-obrađena i brza hrana- sadrži hemikalije i trans masti koje podižu nivo lošeg holesterola;

-paradajz, krompir, plavi paradajz i paprika- izazivaju iritaciju stomaka;

-mleko- veoma je teško za varenje i izaziva velike upale;

-pšenica- ima velike glikemijski indeks koji povećava šećer u krvi i okidač je za insulin.

Na svom Instagram profilu ona kači slike obroka koje savetuje obolelima kako bi se brzo izlečili.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …