Home / ZDRAVLJE / 9 ZNAKOVA KOJI GOVORE DA BI TREBALO DA PRESTANETE DA JEDETE MESO, PRE NEGO ŠTO DOBIJETE JEDNU OD OVE 3 BOLESTI..

9 ZNAKOVA KOJI GOVORE DA BI TREBALO DA PRESTANETE DA JEDETE MESO, PRE NEGO ŠTO DOBIJETE JEDNU OD OVE 3 BOLESTI..

Uprkos tome što je meso bogato hranljivim sastojcima, sadrži i brojne prirodne otrove, zasićene masti i elemente koje je teško svariti.

Velike količine mesa mogu da prouzrokuju ozbiljne posledice od povećanja rizika za dijabetes do bolesti srca, pa čak i raka. Ovo su samo neki od problema kojima vas vaše telo upozorava da meso nije dobro za vas.

Zatvor

Svako od nas ima različit sistem za varenje koji zavisi od naše genetike i navika u ishrani. Neko meso je izuzetno masno pa ga je teže svariti i izbaciti iz organizma, a izaziva nam i zatvor. Meso koje dovodi do toga je uglavnom crveno meso (govedina, svinjetina) koje je siromašno vlaknima neophodnim za dobru probavu.

Stalni osećaj gladi

Ako osećate glad, a upravo ste jeli, to može da bude znak da ste uneli previše proteina. Kada nemate dovoljno ugljenih hidrata, šećer vam pada i nema proizvodnje serotonina, hormona koji čini da se osećate gladnim.

Tamni podočnjaci

Podočnjaci ne nastaju samo kao posledica nedovoljnog spavanja i umora. To što ne varite meso može da izazove istu pojavu.

Visok krvni pritisak

Ako vam skoči pritisak, vreme je da razmislite o tome da smanjite meso. Meso koje je prženo ima dosta soli u sebi. Pored toga, pileća koža i crveno meso sadrže dosta zasićenih masti što dovodi do hipertenzije.

Loš zadah i miris tela

Ovo je znak da vaš organizam ne vari dobro meso, pa se loš miris vraća kroz vaš sistem za varenje i oslobađa preko kože.

Slab imuni sistem

Ovo je razlog zašto ste često bolesni, jer imuni ssistem može da bude napadnut od strane šećera koji se nalazi u crvenom mesu i teško se vari. Ovaj prirodni šećer normalan je za određene vrste, ali ne i našu zbog čega ga naše telo posmatra kao stranu supstancu i reaguje na njega kao na otrov.

Umor

Ukoliko ste posle obroka umorni i pospani, nemojte to pripisivati normalnoj pojavi jer možda se tako osećate zbog mesa koje ste upravo pojeli, piše Bright Side.

Mučnina

Ovo je čest simptom nemogućnosti organizma da svari meso i njegove potrebe da ga izbaci iz sebe. Mučninu izazivaju i neke bakterije koje se prirodno nalaze u mesu.

Nadimanje

Mesni proizvodi su jedni od najtežih za varenje zbog proteina kojima obiluju. Velike količine masnog mesa učiniće da se vaš stomak polako prazni, ali će uzrokovati nadimanje i neprijatan osećaj.

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …