Home / ZDRAVLJE / APITERAPIJA: Lečenje pčelinjim proizvodima i put ka zdravlju- Pčelinj hleb za savršenu krvnu sliku!

APITERAPIJA: Lečenje pčelinjim proizvodima i put ka zdravlju- Pčelinj hleb za savršenu krvnu sliku!

Jedan od najboljih prirodnih preparata za poboljšanje nivoa hemoglobina u krvi, kao i kompletne krvne slike jeste prerađeni cvetni prah od pčela koji se zove pčelinji hleb ili perga. To su potvrdila i mnogobrojna naučna istraživanja.

med- pcela

Cvetni prah, odnosno polen, pčele sa cvetova donose u saće svojih košnica gde vrše njegovu fermentaciju i skladište u ćelije saća. Iz literature je poznato da u procesu fermentacije polena u pergu pčele koriste čak 107 vrsta gljivica, od kojih više od 80 specijalizovanih vrsta kvasaca, kao i 39 vrsta korisnih bakterija kako bi dobile jedan od najboljih prirodnih preparata.

Perga obiluje kvalitetnim belančevinama, svim nezamenjivim aminokiselinama, ugljenim hidratima, masnim kiselinama, vitaminima B grupe, vitaminima K, E, D, C, posebno vitaminom P (rutin), provitaminom A (karotin), različitim mineralima i oligoelementima (posebno kalijumom i gvožđem ), eteričnim uljima, enzimima, pigmentima i drugim biološki aktivnim prirodnim materijama.

Veliki je problem pergu izvaditi iz ćelija saća, kao i to što je ona neophodna za život pčela pa je cena jednog grama, perge na našem tržištu oko jedan evro.

Nedostatak hemoglobina, proteina koji čini više od trećine ukupne količine krvi, može se prepoznati po simptomima kao što su: stalni umor, osećaj nedostatka daha, nedostatka energije pri svakodnevnim aktivnostima, ubrzan rad srca, pojava kožnih upala, sporije zarastanje rana.

Ukoliko ste kod sebe prepoznali neke od simptoma, najbolje je da uradite kompletnu krvnu sliku kako bi znali na čemu ste i preuzeli adekvatne mere.

Za regulaciju hemoglobina, kao i za poboljšanje krvne slike najbolje će vam pomoći prirodni preparat perga.

Osnovni pčelinji proizvodi koji se koriste u lečenju kroz api terapijske tretmane. Donosimo nekoliko osnovnih recepata od pčelinjih proizvoda koji uspešno leče neka lakša i teža oboljenja ljudskog organizma …

Propolis

Uzimati po 1 g dnevno, i to na sledeći način: pomešati sa malo polena dok se ne sjedini, i kao takav koristiti. Upotrebljava se do izlečenja.

Pčelinji polen

Efikasan je u slučajevima: nervoze (nervnih oboljenja), hepatitisa (upale jetre), ciroze, kolitisa (upale debelog creva), čira. Uzimati 2-4 kašičice ujutro i u podne, pre jela. Može se uzimati samo polen ili u kombinaciji sa medom.

Lečenje polenom traje mesec dana, nakon čega se pauzira 3 meseca, a posle se sve može ponoviti. Na ovaj način se mogu sprovesti 2-3 terapije.

Matična mleč sa medom

Preporučuje se samo muškarcima. Uzimati po 1 kašičicu, ujutro, na prazan stomak. Lekovito deluje kod nervnih oboljenja. Ne treba ga upotrebljavati u slučaju raka, dijabetesa (šećerne bolesti), hormonalnih poremećaja, i nikada ne treba da ga koriste žene.

Terapija traje mesec dana, a zatim se pauzira 3 meseca. Ovaj način lečenja se može ponoviti 2-3 puta godišnje.

Preparat od aloje, meda i propolisa

– Pčelinji med 1000g

– Propolis 20 g (istrugan na plastičnoj ili stakleno rendi)

– Aloja 750 g (listovi, narendani na rende od plastike ili stakla)

Priprema:

Biljka treba da je stara 3-5 godina. Pre branja listova, biljku ne treba zalivati 5 dana. Sve navedene sastojke staviti u staklenu teglu i ostaviti na hladnom 5 dana.

Nakon ovoga, prvih 5 dana uzimati po jednu (supenu) kašiku ovog preparata ujutro i u podne, 2 sata pre jela, a od šestog dana po 1 malu kašičicu, takođe 2 sata pre doručka i ručka. Ovaj tretman traje 3 sedmice do 2 meseca.

Može se ponoviti još jednom, ali poslje pauze od 7 dana.

Delovanje:

Preporučuje se protiv sledećih oboljenja: gripa, viroze disajnih organa (oboljenja disajnih puteva izazvan virusima), anoreksije, jakih glavobolja, faringotonzilitisa (upale ždrela i krajnika), bronhijalne astme (otežanog disanja usled suženja lumena bronhija), reumatizma, paralize, hronične infekcije kože , neurastenije (slabosti nerava), čira na želucu, raka, plućnog TBC (plućne tuberkuloze).

Napomena: Aloja se ne preporučuje u trudnoći i kod hormonalnih poremećaja.

Sirup od propolisa

Kuvati 1 kašičicu usitnjenog propolisa u 250 ml vode sve dok se početna zapremina ne smanji na polovinu. Procediti i zasladiti sa 2 kašičice meda.

Upotrebljava se protiv kašlja, 3 kašičice dnevno.

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …