Home / ZDRAVLJE / Blagotvorno lekovito bilje za bolesti srca..

Blagotvorno lekovito bilje za bolesti srca..

Donosimo vam neke alternativne metode lečenja srca, krvnih sudova i uopšteno problema koji dovode do srčanog ili moždanog udara.

zeleni- caj

Zeleni čaj:

U Nacionalnom institutu za zdravlje, kao i u mnogim istraživačkim centrima u SAD i inostranstvu, naučnici otkrivaju već u preliminarnim ispitivanjima da bi čaj mogao da pomogne sprečavanje zakrečenja arterija holesterolom.

Do sada, najveću pažnju naučnika je na sebe skrenuo zeleni čaj, budući da se najveći deo ovih ispitivanja vrši u Aziji, a ta vrsta čaja se tamo najviše pije.

Crni čaj, koji se više konzumira na Zapadu, ima nešto malo drugačiji hemijski sastav, ali do sada izvršena laboratorijska ispitivanja pokazala su da njegova preventivna svojstva vrlo malo odstupaju od onih koje ima zeleni čaj.

Beli luk:

Istraživanja ukazuju na moguću važnu ulogu koju beli luk ima u prevenciji oksidacije LDL-a, kao i na njegovu potencijalnu moć da spreči jetru da proizvodi suvišne masnoće i holesterol.

Prilikom ispitivanja vršenog u Kliničkom istraživačkom centru i Medicinskoj školi Univerziteta Tulane, u Nev Orleansu, četrdeset dvema zdravim osobama davano je ili 300 mg standardnog belog luka u prahu u formi tablete, ili lažni lek (placebo).

Rezultati su pokazali znatno smanjenje ukupnog holesterola i LDL holesterola u serumu onih koji su uzimali dodatak belog luka. japanski istraživači su u laboratorijskim ispitivanjima dokumentovali svojstvo antioksidanta i čistača slobodnih radikala koje ima Odležano ekstrakt belog luka.

Glog:

Još od kraja devetnaestog veka, glog se uspešno koristi u lečenju raznih bolesti srca, uključujući tu i staračko ili stresu izloženo srce, povišeni krvni pritisak, koronarnu insuficijenciju, srčane napade, oštećenje koronarnih arterija i anginu pektoris.

Pokazalo se da ekstrakt gloga širi koronarne krvne sudove, poboljšava na taj način dotok krvi u srce. Istovremeno, ova biljka jača srčani mišić i svojim delovanjem pomaže organizmu da se sam oslobodi suvišnih količina soli i vode.

Kurkuma:

Ako ste jeli kari, onda ste imali priliku da okusite ovaj egzotični začin koji dodaje ukus i boju mnogim jelima, uključujući tu i kari prah i sosove. Ispitivanja pokazuju da kurkuma može da snizi nivo holesterola u krvi tako što podstiče proizvodnju žuči.

Jetra je ta koja proizvodi žuč, a holesterol je sastojak žuči. Iz toga sledi da jetra za povećanje proizvodnje žuči mora da upotrebi onaj suvišni holesterol. Kurkuma takođe sprečava stvaranje opasnih krvnih ugrušaka koji mogu da dovedu do srčanog napada.

Ginko biloba:

Ova drevna biljka poboljšava protok krvi kroz telo. Takođe je i antioksidant, što znači da usporava stvaranje jedinjenja zvanih slobodni radikali, tih nevaljalih molekula koje su odgovorne za oksidaciju holesterola.

Lucerka:

Lišće lucerke snižava nivo holesterola u krvi i količinu plaka nataloženog na zidovima krvnih sudova. Izdanci lucerke imaju slično delovanje.

Đumbir:

Ovaj koren takođe razara holesterol, pomaže u snižavanju krvnog pritiska i sprečava stvaranje krvnih ugrušaka.

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …