Home / ZDRAVLJE / ČUDOTVORAN ZAČIN: Koristite ga BAŠ svaki dan, imate ga u kući, a niste ni svesni da je – ČUDO OD LEKA!

ČUDOTVORAN ZAČIN: Koristite ga BAŠ svaki dan, imate ga u kući, a niste ni svesni da je – ČUDO OD LEKA!

Ovaj začin nalazi se u vašoj kuhinji, veoma je jeftin, a neverovatno zdrav. Po svojim lekovitim svojstvima bio čuven još u drevnoj indijskoj medicini, pa se u ajurvedskim spisima pominje mnogo puta. Saznajte šta sve može da učini za vaše zdravlje
biber

Crni biber je začin koji sigurno koristite svakodnevno, ali niste znali njegove lekovite moći. Zato vam donosimo sva blagotvorna, lekovita dejstva proizvoda koji nije skup, imate ga sigurno u kuhinji a neverovatno je blagotvoran.

Crni biber pre svega podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu i tako sprečava nadimanje. Međutim, antibakterijsko i antimikrobno dejstvo crnog bibera, čini ga i moćnim konzervansom, pa hrana koja je dobro začinjena ovim začinom može duže da potraje.

Važna uloga bibera je i ta što podstiče sposobnost organizma da apsorbuje hranljive materije, posebno beta-karoten i vitamine B grupe.

On, takođe, ubrzava metabolizam i pomaže sagorevanje kalorija, pa može biti od velike koristi za osobe koje imaju višak kilograma.

Crni biber takože sadrži jake antioksidanse, koji su važan saveznik u borbi protiv slobodnih radikala, čime ovaj začin pomaže organizmu da se zaštiti od nastanka raka.

Biber takođe sprečava zadržavanje vode u organizmu, tako što podstiče znojenje i izbacivanje mokraće.

U kombinaciji sa kuvanim vinom i karanfilićem, odličan je lek protiv prehlade.

Od crnog bibera se može praviti eterično ulje, koje je veoma efikasno u borbi protiv artritisa, zatim podstiče cirkulaciju, a dobro je i za eliminaciju celulita.

A ako patite od sinusa, migrene i u ovo doba godine imate problema s prehladama i virusima, ovo je savet za vas:

Jedan od najboljih načina da rešite probleme sa sinusima su i Slane sobe. Jedna od njih, Slana soba.net daje do kraja aprila velike popuste, pa ukoliko niste do sada probali halotretmane koji vam prirodnim putem menjaju 4 dana boravka na moru i gomilu lekova, ovo je prilika. Tel. za zakazivanje tretmana je 066/001-005.

(Telegraf.rs)

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …