Home / ZDRAVLJE / I ne sanjate šta sve može papir za pečenje: 10 sjajnih trikova..

I ne sanjate šta sve može papir za pečenje: 10 sjajnih trikova..

Zbog svoje teksture i sastava, pek papir može da vas reši mnogih muka u domaćinstvu
papir-za-pecenje
Pored svima poznatog trika da se kolači ne zalepe za pleh, papir za pečenje možete upotrebiti da rešite i još neke sitnije probleme u kući.

Evo 10 novih načina za upotrebu papira za pečenje koji će vam učiniti život lakšim i eliminisati male smetnje koje često niko ne zna kako da popravi!

uglancajte česme

Papirom za pečenje uglancajte česme da dobiju sjaj! Glancanje, papir će ukloniti fleke od vode, a vosak sa papira će česme, na neko vreme, zaštititi i od nastanka novih fleka.

obložite police

Postavite papir za pečenje na najviše police u kuhinji gde se skuplja prašina i lepi masnoća od kuvanja. Na par meseci ih zamenite i iznenadićete se koliko će prljavštine ostati na njima. Ovaj papir možete iskoristiti i za oblaganje fioka i unutrašnjih polica u kuhinjskim ormarićima.

očistite pod

Papir za pečenje postavite kao krpu za brisanje poda i obrišite pod na uobičajen način. Pokupicu svu prljavštinu sa poda i uglancati ga voskom sa papira.

očistite peglu

Ako vam se pegla uljepila, uradite sledeće: na papir za pečenje pospite so i kada se pegla ugreje do maksimuma, lagano trljajte dok se ne skine sva prljavština.

Sačuvajte otvarač za konzerve

Papir za pečenje obložen je voskom koji će se preneti na sečivo otvarača i tako će ga očistiti ako je zaprljan, a dodatno će ga obložiti i na taj način sačuvati od rđe i „podmazati“ za otvaranje bez muke.

Sprečite škripu vrata

Vrata koja škripe jer zapinju prilikom zatvaranja i otvaranja istrljajte papirom za pečenje i rešite se neprijatnog zvuka. Vosak sa papira će obložiti ivice i vrata će se lakše zatvarati i otvarati.

Sačuvajte baštenski alat

Nakon korišćenja, baštenski alat očistite ovim papirom. Osim što ćete lako skinuti ostatke zemlje, vosak sa papira će zaštititi metal od rđe.

Odglavi zaglavljen rajsferšlus

Ukoliko primetite da rajsferšlus na jakni ili tašni zapinje na nekom mestu, istrljajte ga papirom za pečenje i tako podmazati zupce! Biće kao nov.

Obložite police u frižideru

Papir za pečenje je idealan za oblaganje polica i fioka čak i u frižideru. Zaštitiće police ukoliko se nešto prolije, dovoljno da ne morate da brišete cjeli frižider nego samo zamenite papir.

Očistite metalne šipke

Da bi prstenovi na tuš zavesi lakše klizali, šipku istrljajte papirom za pečenje i na taj način je podmazati i obrišite od prašine koja se sigurno zaljepila vremenom. Isti princip čišćenja prašine primenite na šipke u ormarima i plakarima. Glancanje, one će i ponovo zasijati.

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …