Home / ZDRAVLJE / Na licu je primetila bubuljicu, ali kada je počela da raste i menja oblik – nije ni mogla da nasluti koliko joj je život u opasnosti!

Na licu je primetila bubuljicu, ali kada je počela da raste i menja oblik – nije ni mogla da nasluti koliko joj je život u opasnosti!

Kari Kumins bila je trudna i ovu bubuljicu pripisala je trudnoći i promeni nivoa hormona u njenom telu. Ali kada je počela da raste shvatila je da je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije.

-Niko nije primećivao malu izraslinu na mom licu. Izgledala je kao obična potkožna bubuljica, a onda je počela da raste i da menja oblik, rekla je ona.

Tada je ova žena, koja je majka petoro dece, odlučila da se obrati za pomoć lekaru. Njen dermatolog rekao joj je da je to što je ona smatrala bezazlenom bubuljicom zapravo rak kože. Da situacija bude ozbiljnija, samo godinu dana ranije neke crvene kraste na njenom čelu takođe su ukazivale na rak kože.

Njena priča treba da upozori sve da neke stvari ne treba shvatati zdravo za gotovo i da se ovakve stvari svakodnevno dešavaju. Ali, kako nešto što izgleda kao bubuljica može da bude rak kože?

-Dešava se da dođe do toga. Ja uvek govorim pacijentima da ako imate bubuljicu koja nikako da nestane posle mesec ili dva, onda verovatno to nije bubuljica, rekao je doktor Kamweron Koksar.

Kumina priča postala je viralna nakon što je ona podelila slike svoje brade nakon operacije kojom su joj sklonili rak. Ona je to uradila ne bi li povećala svest o raku kože i kako se on olako shvata, piše msn.com. Poručuje da se redovnim pregledom mnogo toga može sprečiti, te jednom godišnje treba posetiti i dermatologa.

Ona je sada ambasador raka kože, ali je u mladosti često posećivala solarijume i detinjstvo provela na obali jezera pod konstantnom izloženošću suncu.

-Mama nas je kao klince stalno mackala kremama za sunčanje, ali kada postanete stariji onda ste manje odgovorni prema sebi. Više sam bila fokusirana na to da imam preplanuli ten nego li da se zaštitim. Moramo da budemo oprezni i da tretiramo našu kožu kao nešto najvrednije što posedujemo, rekla je ona.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …