Home / ZDRAVLJE / Ovo su sedam namirnica kojima ćete pobediti opadanje kose..

Ovo su sedam namirnica kojima ćete pobediti opadanje kose..

Sa dolaskom jeseni dolazi i do promena u našem organizmu, a ono što se ženama često dešava u ovo doba godine jeste opadanje kose.

500-1

Rešenje za ovu pojavu leži iu kuhinji, koju treba opremiti namirnicama koje su odlične u borbi protiv opadanja kose ai pored toga blagotvorno deluju na zdravlje organizma.

O kojim se zapravo namirnicama radi i koji deo njihovog sadržaja služi u borbi protiv opadanja kose, pročitajte u nastavku teksta:

Losos

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama što ga čini jednom od najboljih namirnica za sprečavanje gubitka kose. Namirnice koje obiluju ovim kiselinama nisu dobre samo za mozak, već i za zdravlje kose. Pobrinite se da što više jedete hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, poput lososa, tune, oraha i kelja.

Spanać

Ovo lisnato povrće puno je vitamina, minerala i antioksidanasa što ga čini idealnom namirnicom za sprečavanje gubitka kose i takođe daje sjaj tenu. Takođe, spanać je poznat po tome da potpomaže varenje, a dobar je i za zdravlje očiju i kosti.

Jaja

Kad su jaja u pitanju, u medijima se stalno raspravlja o tome koliko su ona zapravo dobra za naše zdravlje. Kada govorimo o zdravlju kose jaja su preporučljiva zbog svog sadržaja svih esencijalnih aminokiselina i podižu nivo dobrog HDL holesterola.

Ovsene žitarice

Od zobi možete napraviti vrlo ukusan doručak ili kolače, a takođe se nalazi na listi namirnica koje sprečavaju opadanje kose. Dobar je izvor biotina koji je odličan za zdravlje kose i temena. Osim što poboljšava imunološki sistem i krvni pritisak, zdravstvene dobrobiti zobi su višestruke.

Šargarepa

Šargarepe su odlična grickalica jer sadrže beta-karoten koji proizvodi vitamin A koja pak pomaže kod proizvodnje hranljivih ulja koja su bitna za zdravlje vlasišta i kose. Nedostatak vitamina A povezuje sa stanjivanjem i gubitkom kose pa nemojte dozvoliti da nedostaje vašem organizmu. Osim u šargarepi, A vitamin možete pronaći iu batatu, mangu i bundevama.

Kamenice

Iako su kamenice uglavnom poznate kao dobar afrodizijak, one su takođe odličan izvor cinka. Nedostatak cinka može dovesti do gubitka kose, trepavica pa čak i izazvati probleme sa kožom glave. Ako ne volite kamenice, cink se takođe nalazi iu orasima, govedini i jajima.

Sočivo

Sočivo je još jedan veliki izvor esencijalnih minerala i vitamina koji su ključni u sprečavanju gubitka kose. Ako ste vegetarijanac, sočivo i pasulj bi se što češće trebali naći na vašem jelovniku jer sadrže obilje proteina. Kako je kosa uglavnom sastavljena od proteina, važno je jesti namirnice koje ih sadrže. Ne volite li sočivo, jedite tofu, grčki jogurt ili kikiriki koji takođe obiluju proteinima.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …