Home / ZDRAVLJE / OVO SVI MOGU: Pridržavajte se ove stvari i NIKADA nećete oboleti od RAKA.. (VIDEO)

OVO SVI MOGU: Pridržavajte se ove stvari i NIKADA nećete oboleti od RAKA.. (VIDEO)

stomak-debljinaFoto: pixabay.com

Stvari poput redovnog vežbanja, zdrave ishrane, dojenja bebe najmanje 6 meseci, umnogome utiču na vaš imunitet. Ukoliko se pridržavate ovog načela, znatno ćete sanjiti rizik za obolevanje od opakih bolesti.

Održavajte normalnu telesnu težinu

Prekomerna težina povećava rizik od za dobijanje čak 10 najopakijij kancera, uključujući rak creva, dojke, jetre i tumora prostate .

Istraživanja pokazuju da šestina obolelih – 24.000 slučajeva godišnje u Velikoj Britaniji – može da spreči bolest, samo ukoliko u red dovedu svoju telesnu težinu, navodi se u istraživanju Svetske organizacije za borbu protiv raka, piše „Dejli Mejl”.

U istraživanju se navodi, da osoba koja želi da umanji rizik od obolevanja, posle prestanka pušenja, regulisanjem telesne težine može najviše da deluje preventivno.

Ukoliko se zdrava telesna težina održava, takođe može znatno da se smanji rizik od obolevanja bolesti srca i deijabetesa tipa 2.

Veruje se da mršavost srečava rak, jer masne ćelije oslobađaju hormone kao što su estrogen, što može da poveća rizik od raka dojke.

Istraživanja su pokazala da gomilanje previše masti podstiče telo da proizvodi “ hormone rasta“, koji utiču na obolevanje.

Pogledajte video:

(Dnevno.rs)

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …