Home / ZDRAVLJE / PRIRODA IMA LEK ZA RAK: Pogledajte gde se on krije..

PRIRODA IMA LEK ZA RAK: Pogledajte gde se on krije..

narodni-lekarFoto: Pixabay.com

Da li ste do sada čuli za laetril? Verovatno niste, ali smo sigurni da ga prepoznajete po jednom mnogo poznatijem imenu!

Da li ste do sada čuli za laetril? Verovatno niste, ali smo sigurni da ga prepoznajete po jednom mnogo poznatijem imenu – vitamin B17!

Prema pisanju portala WorldTruth.com, nutricionisti i medicinski stručnjaci su pre više

Amilgadin, odnosno vitamin B17, prvobitno je otkriven u gorkom bademu, da bi se kasnije ispostavilo da ga najviše ima u bobičastom voću, a pre svega u divljim kupinama, trešnjama, ribizlama.

Ima ga i u košticama jabuke, kruške, breskve, nektarine, bobu, indijskom orahu. U manjim količinama nalazi se u dudu, grožđu, dunji, jagodama, malini, ječmu, sočivu, crvenom pasulju, mahunarkama. Ipak, najveća koncentracija je u semenkama kajsije.

godina sproveli istraživanje i dokazali da je ovaj vitamin svoj sastojak, cijanid, ispušta samo u prisustvu određene grupe enzima pod imenom beta-glukozidazi ili glukuronidazi.

Čudna stvar u ovome je da se ova grupa enzima može naći gotovo jedino u ćelijama kancera. Ukoliko se nađu bilo gde drugde u telu, prate ih velike količine drugih enzima po imenu rodaneze, koji imaju sposobnoost da cijanid pretvore u potpuno bezopasnu supstancu. Tkivo kancera nema taj protektivni enzim.

Prema tome, shodno zaključcima naučnika, ćelije kancera se suočavaju sa dve pretnje: prisustvo jednog enzima ih izlaže cijanidu, dok ih odsustvo drugog enzima, dok ih odsustvo drugog enzima koje se može pronaći u svim normalnim ćelijama, sprečava da se same oporavljaju.

Priroda je, dakle, obezbedila formu cijanida koja prirodnim putem uništava ćelije kancera.

Vitamin B17 se može naći u mnogim namirnicama, i ako ih konzumirate u dovoljnoj meri, vaše telo će shvatiti signal.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …