Home / ZDRAVLJE / Ubedljivo najbolji RECEPT za prevenciju raka!

Ubedljivo najbolji RECEPT za prevenciju raka!

sok-kupus

Ovaj napitak rešava hronične probleme sa kašljem, upale uha, posledice mamurluka, a odličan je i za prevenciju nekoliko vrsta raka.

Kupus je najbolja hrana koju imamo, jer se može koristiti i kao obrok ili u svrhu alternativne medicine. Vekovima se koristi zbog svojih lekovitih svojstava, jer bogat je antioksidantima i mineralima koji su neophodni da naše telo bude zdravo.

Takođe, sadrži veliku količinu vitamina C, a naročito je značajan za osobe koje pate od anemije, jer je prirodni antiseptik, što znači da pomaže da se telo obnovi mineralima i vitaminima koje izgubimo tokom dana.

Sokom od kupusa možemo tretirati mnogo manjih bolesti, mamurluk, hronične probleme sa kašljem, čak i upale uha. Ima diuretička svojstva, koja omogućavaju da deluje kao prirodni laksativ.

Sok od kupusa može čak i da pročisti želudac! Zbog svog visokog sadržaja sumpora i hlora, kupus pročišćava jako dobro membranu creva od toksina i sluzi. Odličan je i za ljude koji pate od oštećenja sluha, nedostatka kalcijuma i još mnogo toga, a čak se promoviše i kao efikasan način da sprečite nastanak raka!

Svakodnevna konzumacija soka od kupusa se pokazala izuzetno efikasnom u prevenciji i lečenju kancera dojke, debelog creva, jetre, pluća i jajnika. On sadrži jedinjenje pod nazivom sulforafan, koji štiti od invazije kancerogenih ćelija. Možete ga koristiti i kao odličan način da smršate.

Sok od kupusa je izuzetno hranljiv i lako ga je napraviti, zato nabavite 2 sastojka koji su vam potrebni, kupus i jabukovo sirće, i uvedite ga u svakodnevnu ishranu!
Priprema: Potopite kupus u toplu vodu i poprskajte ga sa malo jabukovog sirćeta.

Koristeći nož iseckajte stabljiku kupusa i isecite ga na pola. Uverite se da je komad dovoljno velik da stane u sokovnik i iscedite ga.

Iako ukus može biti jak na prvi pogled, ovaj sok će vam pomoći na više načina nego što ste mogli da zamislite!

Možete ga pripremiti i u blenderu, kako biste sačuvali biljna vlakna.
Pijte sok od kupusa tri puta dnevno po pola šolje.

Posle 3 dana odredite svoju količinu, manje ili više od početne doze, kako vama odgovara!

(Kurir)

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIO: OVO JE JEDAN OD NAJMOĆNIJIH LEKOVA KOJE DANAS IMAMO..

Doktor Branimir Nestorović kaže da ne postoji bolji lek za čir na želucu ili dvanaestopalačnom …