Home / ZDRAVLJE / ULJNI SUPER-SERUM OD SAMO 2 SASTOJKA: NAJBOLJE DOMAĆE SREDSTVO PROTIV BORA OKO OČIJU (RECEPT)!

ULJNI SUPER-SERUM OD SAMO 2 SASTOJKA: NAJBOLJE DOMAĆE SREDSTVO PROTIV BORA OKO OČIJU (RECEPT)!

ociOvaj prirodni serum će vas oduševiti: jednostavan je – i zaista deluje! Potrebna su vam samo 2 sastojka: čisto maslinovo ulje i E vitamin.

Zašto baš ova dva sastojka?

Maslinovo ulje je jedno od antičkih blaga žena za prekrasan, blistav ten. Polazeći od egipatskog vremena, žene koriste ovaj proizvod kako bi poboljšale lepotu svoje kože na prirodan način. Danas ćemo podeliti ovu tajnu sa vama, o tome kako koristiti maslinovo ulje za lepu kožu oko očiju – elastičnu i bez vidljivih bora.

Da li se ikada zapitali zašto žene koje žive u južnim, mediteranskim zemljama imaju tako lepu kožu i prekrasnu, gustu kosu? Maslinovo ulje je njihova tajna. Ovaj čudesni prirodni proizvod hidrira i hrani kožu i kosu. Budući da je prirodno bogat antioksidansima, te vitaminom E, olakšava eliminaciju toksina iz organizma.

Danas je maslinovo ulje široko korišćeno u industriji lepote stvarajući brojne prednosti za lepu kožu. Pomaže u očuvanju elastičnosti kože, ona je glatka i blistava, neguje kosu dajući joj zdrav sjaj. Maslinovo ulje je delotvoran način da se spreče rani znakovi starenja i razni kožni problemi.

Ono omekšava, daje koži sjaj, sprečava prerano starenje i boranje te hidrira.

Vitamin E smatra se vitaminom lepote i mladosti. On usporava starenje kože, ublažava bore, smanjuje umor. Koža se podmlađuje i postaje zategnutija.

Vitamin E ili Tocopherol regenerativno deluje na kožu, izglađuje bore. Kupite najbolje onaj dobijen hladnim presovanjem pšeničnih klica.

Glavna uloga vitamina E je antioksidativna zaštita od štetnog uticaja slobodnih radikala. Svojim antioksidativnim delovanjem štiti kožu od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih uticaja okoline. Neutrališe oksidirajući učinak UV zraka na proteine i lipide ćelijskih membrana, a time i nastajanje slobodnih radikala koji su važan činilac u procesu preranog starenja.

Ima protivupalno delovanje, smanjuje eritem koji nastaje nakon sunčanja ili delovanja štetnih materija i ubrzava obnavljanje oštećenih ćelija, te skraćuje vreme zaceljivanja rana. Smanjuje transepidermalni gubitak vode, vlaži i omekšava kožu. Sprečava nastanak lipoperoksida koji potiče prhutanje kože i stvaranje komedona Povećava aktivnost enzima u koži. Regenerativno deluje na kožu, izglađuje bore. Delotvoran je kod ožiljaka (upotreba i u hirurgiji).

Kako napraviti uljni serum?

Najbolje prirodno sredstvo protiv bora oko očiju su upravo oblozi s maslinovim uljem i E vitaminom. (Ukoliko imate mogućnosti, maslinovo ulje će odlično zameniti i čisto arganovo ulje.)

Sastojci:

50 ml čistog maslinovog ulja
5 kapsula vitamina E
2 blazinice ili vata
Dodajte u 50 ml čistog maslinovog ulja iscijeđeno ulje iz 5 kapsula vitamina E. Pomešajte.

Dovoljno je samo namočiti BLAŽINE ili vatu u to ulje te staviti na predeo oko očiju.

Lezite i držite desetak minuta.

Nakon uklanjanja, možete uraditi blagu masažu vrhovima prstiju.

Ne ispirajte već samo ostatke ulja obrišite papirnom maramicom.

Ovaj serum možete nanositi svaku veče u manjoj količini. Ne morate ispirati, dovoljno je višak ulja s očiju (ako ga preostane) ukloniti papirnom maramicom.

Budite redovni i uskoro ćete videti rezultate: poboljšana elastičnost, dubinska hidratacija, meka, sveža i sjajna koža sa vidljivo smanjenim borama.

Toliko jednostavno, a efikasno!

(Uspesnazena.com, atma.hr, centarzdravlja.hr)

Check Also

UV LAMPE OŠTEĆUJU DNK: LEKARI UPOZORAVAJU NA ŠTETNOST ZRAČENJA ZA KOJE SE SMATRALO DA NIJE OPASNO

Medicinska studija rađena 2009. godine pokazala je da je kod pojedinih žena koje su često …