Home / AKTUELNO / DRAMA SE NASTAVLjA – JAVIO SE ČOVEK IZ BUNKERA I MOLI ZA POMOĆ: U Kragujevcu katastrofa – uključeni i roboti u pretragu!

DRAMA SE NASTAVLjA – JAVIO SE ČOVEK IZ BUNKERA I MOLI ZA POMOĆ: U Kragujevcu katastrofa – uključeni i roboti u pretragu!

vatrogasci

Kako javlja reporterka B92 iz Kragujevca Zlatija Labović, od članova porodica radnika povređenih u požaru i eksplozijama je saznala da su oni u „jednom bunkeru“ Tehničko-remontnog zavoda.

Incidenti su se dogodili nešto pre 14 časova, nešto kasnije je potvrđeno da je poginuo potpukovnik Miroslav Perišić, a ministar odbrane Zoran Đorđević je izjavio da je spasilačkim ekipama nedostupan prilaz delu zavoda gde bi trebalo da se nalaze nestali.

U potragu za njima je uključen i robot.

Kako je nezvanično saznala reporterka B92 sa lica mesta, od porodica povređenih radnika koje se nalaze ispred Kliničkog centra u Kragujevcu, od nestalih je stigao telefonski poziv, nije poznato od koga i kome je bio upućen.

Navodno je u pozivu rečeno da se nestali nalaze u jednom od bunkera Tehničko-remontnog zavoda, ali više detalja o tome nema, niti su se zvaničnici oglašavali, što može da znači samo da je akcija potrage i spasavanja i dalje u toku.

Na bolničko lečenje je prebačeno 25 osoba, kako je ranije rečeno , tri osobe imaju „specifične povrede“ zbog čega su iz Beograda u Kragujevac stigli i lekari sa Vojnomedicinske akademije.

 (B92)

Check Also

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio …