Home / TEMA DANA / UDARNO: Hazin predviđa podelu Hrvatske između Mađarske i Srbije! (VIDEO)

UDARNO: Hazin predviđa podelu Hrvatske između Mađarske i Srbije! (VIDEO)

Poznati ruski ekonomski ekspert i politikolog Mihail Hazin, često uspešno predviđa svetske ekonomske, političke i geostrateške tokove.

Još pre više od 10 godina Hazin je u svojim analizama predvideo ekonomsku krizu u Evropi zbog ruskih energenata kao i da će Evropska Unija doći u politički sukob sa Rusijom zbog Ukrajine.

U svojim najnovijim analizama Hazin predviđa, veliko slabljenje Evropske Unije jer ne raspolaže sa energetskim resursima koji su joj potrebni za privredu i poljoprivredu.

Dosadašnja ekonomska strategija Evropske Unije se zasnivala na jeftinim ruskim energentima, gasu, nafti, uglju, drvetu, zbog čega je sa cenama bila konkurentna svetskim proizvodima.

Kako EU želi da kreira svetske geostrateške tokove, neizbežno će doći u sukob sa Rusijom, koja ne želi da bude pod uticajem Zapada niti EU.

Hazin je već predvideo razlaz po skoro svim pitanjima Evropske Unije i Rusije koja će sve svoje energente preusmeriti u druge delove sveta, pre svega u azijski prostor a i dalje.

Neizbežan rezultat takvih geostrateških kretanja biće slabljenje EU i njen raspad, jer usled većih troškova energenata neće moći da konkuriše sa cenama pre svega Kini koja će dobiti ruske jeftine energente.

U tom kontekstu Hazin predviđa da će doći do geopolitičkih promena i na Balkanu, te da će i Hrvatska doživeti promene.

„Biće revidirane granice istočne Evrope. Zbog toga će Hrvatska biti podeljena između Mađarske i Srbije“, predviđa Hazin.

Ovu izjavu je poznati ruski ekonomista Mihail Hazin dao u intervjuu litvanskom jutjub kanalu Interpretation.

„Orban želi Transilvaniju i pristup moru. To znači da će se Hrvatska otvoriti, deo će dobiti Srbi, a deo Mađari. Sloveniju neće dirati: ona je veoma mala“, rekao je Hazin.

Da li će se to zaista dogoditi, vreme će pokazati, ali takav geostrateški lom na Balkanu teško je zamisliti bez rata, što niko ne želi.

Da li Hazin predviđa i rat na Balkanu, ovom prilikom nije rekao, a ukoliko se takva mogućnost pojavi u njegovim analizama na vreme ćemo vas izvestiti.

Bitno je naglasti da teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj do sada nisu pokazali ni Srbija ni Mađarska.

Izjavu poznatog ruskog eksperta treba shvatiti samo kao njegovo predviđanje iz analize, nikako kao činjenicu koja će morati da se dogodi.

Check Also

Nemački mediji alarmiraju: Putin sprema “litijumsku zamku” za Zapad!

Ruski predsednik Vladimir Putin sprema novu zamku za Zapad, piše nemački list Di Velt. Novinar …