Home / ZANIMLJIVOSTI / FENOMENALNO! Svako ko se doseli u ovo malo planinsko selo dobija 2.000 EVRA i to NIJE sve!

FENOMENALNO! Svako ko se doseli u ovo malo planinsko selo dobija 2.000 EVRA i to NIJE sve!

bormida

Predsednik mesne zajednice u selu Bormida u Italiji nudi da plati 2.000 evra svakome ko se tamo doseli, kao pokušaj da sačuva selo od nestajanja.

To selo, naime, na nadmorskoj visini od 420 metara ima samo 394 stanovnika. Novi stanovnici ovog mesta će nekretnine moći da iznajme za samo 50 evra mesečno.

Predsednik mesne zajednice Danijel Đilijano na ovaj način pokušava da podstakne mlade da se vrate u mesto koje polako umire zbog prevelikog iseljavanja stanovništva u potrazi za boljim životom.

Detalji o isplati novčane naknade se još moraju utanačiti, no kako sada stvari stoje već od sledeće godine će svaki novi stanovnik Bormide dobiti 2.000 eura.

„U planinama smo, ali ne predaleko od mora. Vazduh je tu čist i živi se zdravo i veoma jednostavno“, hvali svoje mesto Đilijano.

Nakon što se vest pojavila na Fejsbuku, u komentarima su se javili zainteresovani, no zanimalo ih je i postoji li mogućnost zapošljavanja u Bormidi ili negde u blizini jer, kako je rekao jedan korisnik ove društvene mreže „ne živi se od vazduha“.

(Gardijan)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …