Home / ZANIMLJIVOSTI / ZLOČIN KOJI JE ZAPANJIO SRBIJU: Rade oženio sina, pa ubio mladu i još petoro svatova!

ZLOČIN KOJI JE ZAPANJIO SRBIJU: Rade oženio sina, pa ubio mladu i još petoro svatova!

Rade Šefer iz Sente je pre tačno sedam godina, 17. maja 2015. godine, dan nakon venčanja sina Vlastimira, ubio šestoro ljudi u Martonošu. Na spisku žrtava pomahnitalog Šefera našli su se njegova bivša supruga Roža, tast i tašta Jene i Gizela Traćik, snaha Natalija Bajtai i njeni roditelji Šandor i Karolina.

Krvavi pir započeo je u selu Orom, gde je ubio roditelje svoje supruge, a potom otišao u Martonoš i u kući Bajtaija zapucao po još bunovnim gostima.

Smrt je za dlaku izbegao njegov sin Vlastimir, pošto mu je nestalo metaka, a pomahnitalom ubici presudio je muž njegove svastike Emanuel Danjon, nakon što je Šefer ranio njegovu suprugu. Francuski državljanin Šefera je ubio udarcem stolicom u glavu, a nije mu suđeno jer je zločin izvršio u nužnoj odbrani.

„Povukao se u sebe zbog strašne sudbine koja ga je zadesila“

Gergelj Horvat, predsednik saveta mesne zajednice Martonoš, za Kurir se prisetio tragedije u njihovom mestu. Kako je pojasnio, Vlastimir Šefer i njegov brat davno su, posle masakra, napustili ovaj kraj, a u selu viđaju Žolta Bajtaija, koji je u sekundi tog dana ostao bez roditelja i sestre, koja se udala samo dan ranije.

– Kažu da vreme leči sve, ali je sigurno najteže Žoltu. Nakon školovanja na Višoj tehničkoj školi u Subotici, zaposlio se u tom gradu. U međuvremenu je našao srodnu dušu, ne mogu da vam potvrdim da li se se venčali, ali žive zajedno. Žolta slabije viđam jer radi u Subotici. Povukao se u sebe i baš zbog toga i strašne sudbine koja ga je zadesila, moram da kažem da mi je zaista drago što ima nekog pored sebe – rekao je Horvat:

– NJegov stric Peter Bajtai s porodicom živi ovde u Martonošu, a nakon ubistva roditelja i sestre, Žoltu je najbliži. Upravo će oni posetiti večne kuće Natalije, Šandora i Karoline na lokalnom groblju. Osim najmilijih, pomenu uvek prisustvuju kumovi i prijatelji – kaže Horvat.

Svi pamte KRVAVI 17. MAJ

Kako kaže, Martonoš još pamti taj krvavi 17. maj.

– Najblaže rečeno, bilo je strašno. Meštani su bili u šoku i preplašeni kada se pronela vest o masakru u Oromu i našem selu – kaže on.

Krvavi pir tog zlokobnog 17. maja 2015. godine, Šefer je započeo u Oromu, gde je ubio tasta Jenea Traćika (74) i taštu Gizelu (68).

Posle zločina odvezao se u tridesetak kilometara udaljeni Martonoš, do kuće svog nesuđenog prijatelja, gde su svatovi spavali i ubio tek dobijenu snaju Nataliju (25), njene roditelje Šandora (52) i Karolinu (43) i svoju bivšu suprugu Rožu (47).

Razjareni ubica teško je ranio i mladinu tetku Nataliju Danjon, posle čega ga je njen suprug, francuski državljanin Emanuel Danjon, usmrtio udarcima stolicom i time sprečio da nastavi pokolj.

Radetu, pričali su meštani tad, nije bila po volji sinovljeva izabranica, a nije mogao ni da se pomiri sa odlukom njegove supruge da ga zauvek napusti

Check Also

DA BUDE KAO NOVA: FANTASTIČAN RECEPT KAKO DA OČISTITE KADU OD ŽUTIH FLEKA

Jedna od najružnijih pojava koje možete zateći u kupatilu su žute naslage koje se pojavljuju …