Home / AKTUELNO / SRBI U STRAHU ZBOG OVE RAMPE SMRTI: Svakodnevno prelaze ovu prugu, očekujući da ih u svakom trenutku pregazi voz! (VIDEO)

SRBI U STRAHU ZBOG OVE RAMPE SMRTI: Svakodnevno prelaze ovu prugu, očekujući da ih u svakom trenutku pregazi voz! (VIDEO)

voz- pruga- deca

Preko te pruge svakodnevno prelaze deca koja idu u Osnovnu školu „Vojvoda Putnik“ i čiji su roditelji jako zabrinuti

U Srbiji postoji oko 100 nebezbednih pružnih prelaza, od ukupno 2.130. Međutim, postoje i oni na kojima je postavljena rampa, ali ona ne radi. Upravo je takav beogradski prelaz Ripanj-Kolonija u naselju Ripanj na Voždovcu, gde signalizacija ne radi već skoro dva meseca, iako se nalazi u blizini osnovne škole.

Preko sporne pruge svakodnevno prelaze deca koja idu u Osnovnu školu “Vojvoda Putnik” i čiji su roditelji jako zabrinuti. Naime, oni strepe kada njihova deca krenu put škole, jer nisu sigurni da li će voz usporiti pred pružni prelaz Ripanj-Kolonija.

– Naravno da smo uplašeni za decu. Nekoliko puta se desilo da mi ne primetimo voz, pitanje je da li će ga naša deca primetiti – rekao je jedan od roditelja čije dete pohađa školu u Ripnju.

Pružni prelaz nebezbedan je za sve građane koji tuda prolaze, jer je veoma teško primetiti voz, posebno u zimsko vreme kada magla otežava vidljivost. Takođe, dešava se da rampa bude danima spuštena, bez obzira što voz ne stiže u stanicu. Zbog toga, stanovnici ovog naselja moraju da je zaobilaze, čime direktno svoj život izlažu opasnosti.

– Meni se nekoliko puta desilo da kolima krenem da prelazim prugu i da u tom trenutku primetim voz i njegova svetla sa leve ili desne strane. U tom momentu ja ne znam da li da krenem napred ili u rikverc. Jednom me je zamalo udario voz – ispričao je D. Đ. iz Ripnja.

Železnice Srbije a. d. još nisu dale odgovor na pitanje o kvaru na pružnom prelazu Ripanj-Kolonija, niti su objasnile ko je odgovoran za održavanje signalizacije na pružnim prelazima.

Pogledajte video:

Pogledajte situaciju kada voz prolazi kroz stanicu, a rampa nije spuštena:

(A. Đ.)

Check Also

ŠTA JE PRAVI RAZLOG JOKIĆEVOG „NE“ SRBIJI?

Nikola Jokić je pre nekoliko dana objavio da neće predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u …