Home / AKTUELNO / TUGA U NIŠU: Majka Dijana zanemela od bola, porodica sumnja da se dečak nije utopio već da je UBIJEN

TUGA U NIŠU: Majka Dijana zanemela od bola, porodica sumnja da se dečak nije utopio već da je UBIJEN

500
Telo Sejde Malićevića (10), dečaka koji je nestao u petak iz svog doma u niškom naselju Beograd Mala, pronađeno je danas nešto posle 17 sati u Nišavi u blizini sela Popovac, a primetili su ga ribolovci u blizini Medoševačkog mosta.

Oni su odmah alarmirali policiju i spasioce Sektora za vanredne situacije koji su krenuli u potragu i pronašli ga tri kilometra niže u blizini popovačkog groblja.

Telo je po nalogu Višeg javnog tužilaštva prebačeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije, ali prema prvim informacijama na njemu nije bilo znakova nasilne smrti, pa se za sada pretpostavlja da se dečak utopio.

Istražni organi su od početka potrage imali osnovanu sumnju da se Sejda utopio jer se po Beograd Mali pročulo da je nekoliko dečaka bilo na reci kada je jednom od njih spala papuča sa noge i da je on upao u Nišavu pokušavajući da je dohvati. Međutim, ta deca, verovatno zbog straha, nisu htela da priznaju da su bila prisutna kada im se drug utopio.

Sejdina porodica do poslednjeg trenutka se nadala da će se mališan vratiti kući. Vest da je pronađen mrtav najviše je pogodila majku Dijanu koja je od bola zanemela. Deda stradalog mališana i njegov imenjak i dalje ne može da veruje da se utopio.

– Tražimo da se utvrdi istina šta se sa detetom desilo. Do nas su došle neke informacije da je on danas ubijen, odnosno da su ga neki ljudi iz kola bacili u reku. Ne možemo da verujemo da se utopio jer smo nekoliko puta pretražili Nišavu, a telo nismo mogli da nađemo. Voda je plitka, nije nam jasno kako je mogao da se utopi – kazao je ožalošćeni čovek.

Baka Desa takođe sumnja da je dete stradalo nesrećnim slučajem.

– Ako se utvrdi da ga je neko ubio, nećemo se smiriti dok ne bude najstrože kažnjen. Sejda je bio divno, dobro dete, niko nije imao razloga da ga ubije. Ako jeste, nećemo se smiriti dok za to ne plati – rekla je očajna baka.

Pre šest godina na istom mestu gde je pronađeno Sejdino, nađeno je telo devetogodišnjeg Benjamina Šabanovića. On je upao u Nišavu u centru grada, ali ga je voda odnela do Popovca gde je pronađen skoro mesec dana posle nestanka.

(D. R., Telegraf)

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …