Home / AKTUELNO / USIJANA ATMOSFERA U TIRANI: Na ulice izašlo 200.000 besnih ljudi! (VIDEO)

USIJANA ATMOSFERA U TIRANI: Na ulice izašlo 200.000 besnih ljudi! (VIDEO)

U Tirani je danas održan protest albanske opozicije sa kojeg je lider Demokratske partije Albanije LJuljzim Baša poručio premijeru Ediju Rami da treba da ode sa vlasti zajedno sa „nelegalnom vladom“ koju vodi, a da na čelo zemlje treba da dodje „antimafijaška vlada“.

Prema procenama lokalnih medija na mitingu, koji je okončan mirno nakon govora opozicionih lidera, bilo je oko 10.000 ljudi, opozicione stranke tvrde da je bilo izmedju 200.000 i 300.000 demonstranata, a policije je odbila da iznese procene.

– U ime vas, u ime svih Albanaca i opozicije tražimo da Edi Rama i njegova nelegalna vlada odu – rekao je Baša.

On je pozvao na uspostavljanje „antimafijaške vlade koja će se boriti protiv organizovanog kriminala, pokrenuti dalje pravosudnu reformu u skladu s Ustavom i pripremi (zemlju) za održavanje slobodnih i pravednih izbora“.

Veći deo Tirane danas je bio blokiran pošto su opozicione demokrate najavile da će protest trajati oko četiri sata.

Skup je obezbedjivalo više od 1.500 policajaca, veći deo policijskih snaga je bio pod punom opremom za razbijanje demonstracija, a bile su primetne takođe pojačane kontrole kao i vodeni topovi na ulicama.

Baša je ranije saopštio da su nezadovoljstvo trenutnom situacijom u zemlji kao i povezanost države sa organizovanim kriminalom glavni razlog za mirne proteste.

Ambasada SAD u Tirani izdala je saopštenje u kojem je preporučila da se izbegava maršruta protesta, kao i zadržavanje na većini trgova u gradu.

Pogledajte video:

Check Also

UDARNO! JEDINICE EU ĆE KONTROLISATI SRPSKE GRANICE: STUPIO NA SNAGU SPORAZUM SRBIJE I FRONTEKSA!

Sporazum između Evropske unije i Srbije o upravljanju granicama stupiće na snagu 1. maja, objavljeno …