Home / TEMA DANA / Da li će Ivanov spasiti Makedoniju uvođenjem vanrednog stanja?!

Da li će Ivanov spasiti Makedoniju uvođenjem vanrednog stanja?!

djordje-ivanov

Piše: dr Toni NAUNOVSKI, politički analitičar, kolumnista skopskog „Dnevnika“

UKOLIKO se rukovodstvo SDSM ne urazumi i ne raspišu novi izbori, Makedonija kao država više neće da postoji.

Javno govore da će svoju „vladu“ izabrati mimo Ustava (bez mandata dobijenog od Predsednika Đorđa Ivanova), a to znači i nove ministre, direktore itd.
To će biti drugi i konačni državni udar.

Imaćemo dve vlade, legalnu i nelegalnu, po dva ministra, po dva načelnika i direktora svuda.
Napraviće nove pečate, nove ključeve od kancelarija ako uspeju da uđu u neke od njih.

Njihove akte, naredbe i odluke će poštovati njihovi partijski sledbenici, a legalnu vladu i legalne ministre ćemo slušati mi, obični građani.
To će biti dve Makedonije.

Dvojstvo i paralelizam u dokumentima verovatno će proizvoditi nasilje među običnim ljudima na radnim mestima, po institucijama, po kancelarijama.
Na primer, biće izabran novi guverner Narodne banke koji će izdati nalog da se štampa novi dvojezični novac, taj novac će biti pušten u platni promet, a mi ćemo plaćati stari, sadašnjim novcem jer nećemo da ga promenimo.

Dakle, uđem u prodavnicu da kupim nešto, dam sadašnji novac i izađem iz prodavnice, a ako kasirka bude od „njihovih“ – trčaće za mnom i tvrditi da nisam uopšte platio jer nisam platio njihovim novcem.

A ko će da hapsi i sudi za to: njihova ili naša policija i sudovi?

Za našu policiju i sudove to će biti legalno, a za njihove će značiti da nisam platio.
Još strašnije će biti: ko će komandovati Armijom Republike Makedonije i policijom – njihov ministar i načelnici, ili, na primer, direktor BJB, odnosno – čije naredbe će izvršavati policajci?

Neki će slušati njihove naredbe – a jasno je šta će to da znači. Još je žalosnije što je realno moguće da će pripadnici albanske manjine redovno sledita njihove naredbe i uputstva.

Kako će oni ući u zgradu Vlade, kad tamo već postoji Premijer (g-n Dimitriev) – na silu?! Ili će „vladti“ sa nekog drugog mesta, iz drugog prostora, što bi u tom slučaju značilo da ćemo i u fizičkom smislu imati dve vlade?

U Sobranju je nemoguće da se sve to izglasa u skladu sa njegovim poslovnikom, zakonima i Ustavom jer će se poslanici suprotstaviti njihovim nelegalnim dejstvima.

Njihovu „vladu“ će priznati neki iz EU i ambasada Sjedinjenih Država u Makedoniji, a našu – legalnu – Rusija, Srbija i drugi.

Biće izgubljen međunarodni suverenitet države koja će postati totalno nefunkcionalna, pa je moguće da nam postave međunarodnog guvernera, kao u Bosni.
Odavno sam predviđao ove stvari i razvoj događaja, upozoravao sam.

Evo i sada, sa najboljom namerom da se u ovom ludilu vratimo racionalnosti, upozoravam da sve ovo brzo može da nas gurne u ambis, odnosno – da nas dovede do toga da više nemamo državu.

Pored novih izbora, način da se sve spreči – jeste da Predsednik Ivanov proglasi vanredno/vojno stanje. Ili ustavno-pravne akte sa kojima bi se dobilo vreme sa nadom da će se osvestiti oni koji imaju najveću odgovornost za ovu istorijsku tragediju koja nam se dešava.

(Izvor: Fakti.org)

 

Check Also

PREDSEDNIČE, SPREMA SE GRAĐANSKI RAT: DRAMATIČNO PISMO 20 FRANCUSKIH GENERALA MAKRONU! (VIDEO)

Bivši francuski generali i vojno osoblje su u pismu upozorili predsednika Emanuela Makrona da deluje …