Home / TEMA DANA / OVAKO ĆE IZGLEDATI BITKA ZA VENECUELU! AMERI ĆE IMATI JEDAN ZADATAK OD PRESUDNE VAŽNOSTI – ČEKAJU IH SPREMNI

OVAKO ĆE IZGLEDATI BITKA ZA VENECUELU! AMERI ĆE IMATI JEDAN ZADATAK OD PRESUDNE VAŽNOSTI – ČEKAJU IH SPREMNI

Jedinice kopnene vojske i ratnog vazduhoplovstva venecuelanske armije su produžile sa intenzivnim pripremama za odbijanje eventualne vazdušno-kopnene agresije na Venecuelu, uz upotrebu masovnog raketnog udara koji bi izveli lovačko-bombarderski i pomorski kapaciteti Vojske SAD.

Primetna su brza premeštanja snaga ka zapadnim delovima zemlje, kao i njihova strateška disperzija u cilju izbegavanja većih gubitaka ukoliko dođe do vazdušnih udara. To se posebno odnosi na aktivnost venecuelanske armije i rejonu gradova Rubio, Kapačo, San-Huan, San-Karlos.

Na lokalnim komunikacijama se često vide pokreti oklopno-mehanizovanih jedinica (delovi elitne 41.oklopne brigade) koja poseduje tenkove T-72B1V i samohodne haubice Msta-S. Na zapadu države se nalaze i brojne snage narodne milicije, naoružane savremenim pešadijskim naoružanjem, piše portal Bog Rata.

Glavni zadatak ove operativno-strategijske grupe snaga, koje su angažovane na zapadu Venecuele je izvođenje krupne odbrambene operacije u cilju slamanja eventualne kopnene agresije koja bi došla iz susedne Kolumbije.

Prema obaveštajnim podacima na istoku Kolumbije se grupišu jake snage koje broje više brigada (specijalne jedinice i oklopno-mehanizovani sastavi). Ove snage bi imale zadatak da uz masivnu podršku RV SAD i visokosfisticiranih kopnenih timova iz sastava Snaga za specijalne operacije Vojske SAD, izvedu širu vazdušno-kopnenu operaciju u cilju ovladavanja dominantnim brdskim pojasom Kordiljeri de Marida i jezerom Markaibo.

Prema zamislima agresora, ovo bi stvorilo uslove za eneričan prodor u unutrašnjost Venecuele, sa glavnim vektorom udara u pravcu Karakasa i njegovog brzog zauzimanja.

U pripremi ove operacije planira se zabacivanje nekoliko desetina izviđačko-diverzantskih grupa neprijatelja, koje bi se obrazovale od mešovitih sastava koji se nalaze u okviru Snaga za specijalne operacije Vojske SAD i odreda za specijalna dejstva „Delta“.

Njihov kritično važan zadatak bi bio pronalaženje pozicija gde se nalaze dva diviziona koji su opremljeni sa raketnim sistemima PVO velikog dometa S-300VM „Antej-2500“, i njegova likvidacija, što bi otvorilo put za šire angažovanje vazduhoplovnih kapaciteta Vojske SAD posebno mornaričke lovačko-bombarderske komponente

U poslednje vreme venecuelansla armija intenzivno uvežbava specijalne mobilne timove koji će imati zadatak da pronađu venecuelanske pilote koji bi bili oboreni u sukobu za nadmoćnijim snagama neprijatelja.

U ovom momentu Objedinjena grupa PVO koja se nalazi u sastavi venecuelanske armije poseduje dva raketna diviziona koja su naoružana raketnim sistemima velikog dometa dometa S-300VM „Antej-2500“. Na njihovom raspolaganju se nalazi oko 240 raketa-presretača koje su sposobne da obrazuju kompaktnu odbramenu zonu dostupa i manevra na daljini i do 200km.

Ratno vazduhoplovsto se sastoji iz šest lovačko-presretačkih odeljenja opremljenih višenamenskim borbenim avionima Su-30MKV, čija akcije bi se izvodile u sadejstvu sa raketnim sistemima S-300VM „Antej-2500“ i sistemima srednjeg dometa Buk-M2E. Sve raspoložive vazduhoplovne snage bi operisale u operativnoj zoni koju pokrivaju raketni sistemi PVO velikog dometa, gde bi imale zadatak da spreče vazdušnu supremaciju agresora (F-22 i F-35) ali i izvode operacije obaranja krstarećih raketa „Tomahavk“.

Check Also

VERUOVIĆ: VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA ZBOG DANILA, POKUŠAVA DA GA SPASE (VIDEO)

Razlog zbog kojeg Aleksandar Vučić večeras pravi vanrednu emisiju je pokušaj da spasi sina Andreja …