Home / TEMA DANA / SAD SPREMAJU VOJNI UDAR: VERUJU DA JE OVO ZADNJI TRENUTAK ZA UNIŠTENJE KINE, KAKO NE BI BILI TOTALNO PREGAŽENI! (VIDEO)

SAD SPREMAJU VOJNI UDAR: VERUJU DA JE OVO ZADNJI TRENUTAK ZA UNIŠTENJE KINE, KAKO NE BI BILI TOTALNO PREGAŽENI! (VIDEO)

Američke elite veruju da je ovo zadnji trenutak u kome mogu da unište Kinu i spreče je da totalno ekonomski pregazi SAD i to je glavni razlog zaoštravanja odnosa dve nuklearne sile, tvrdi ekonomista Branko Pavlović.

Pavlović je gostujući u produkciji “Balkan info” objasnio da je u vreme agresije NATO na SRJ 1999. bruto društveni proizvod (BDP) SAD bio do 4,5 puta veći od zbira BDP Indije, Kine i Rusije.

On kaže da je danas zbir BDP Indije, Kine i Rusije duplo veći od BDP SAD, a da je više od dve trećine tog preokreta posledica rasta ekonomije Kina.

Pavlović kaže da će iz američkog ugla za 20 godina biti nemoguće pobediti Kinu i zato su američke elite rešile da sada ruše Kinu.

Međutim, on smatra da je SAD već zakasnila i da je nemoguće da spreče dalji rast Kine, odnosno da SAD nisu mogle ni da zamisle da će doći do tolikog ekonomskog i vojnog rasta Kine.

– Kina dovodi Ameriku u jedan inferniorni ekonomski položaj – smatra Pavlović.

Analitičar Aleksandar Pavić kaže da Amerika gura svet na ivicu nuklearnog sukoba i da “ludaci” iz američke vlasti sve češće govore o ograničenoj upotrebi nuklearnog oružja.

Pavić kaže da je tokom 50ih i 60ih američko društvo bilo takmičarski raspoloženo prema drugim zemljama, ali da nova američka elita smatra da konkurente treba uništiti, a ne pobediti u takmičenju.

Pogledajte video:

(Pravda)

Check Also

POSLE JERUSALIMA, HAMAS RAKETIRAO I TEL AVIV- ERDOGAN KREĆE NA IZRAEL! PRETI DA ĆE MOBILISATI CEO ISLAMSKI SVET! (VIDEO)

Sukob izraelske vojske i Hamasa kulminirao je večeras raketnim udarima na glavni grad Izraela Tel …