Home / TEMA DANA / UDARNA VEST! EU PUCA PO ŠAVOVIMA: Frnacuska povukla ambasadora iz Rima! ITALIJA PRIZNALA „ŽUTE PRSLUKE“

UDARNA VEST! EU PUCA PO ŠAVOVIMA: Frnacuska povukla ambasadora iz Rima! ITALIJA PRIZNALA „ŽUTE PRSLUKE“

Nakon što se Luiđi di Majo, zamenik premijera Italije, sastao sa predstavnicima pokreta „Žuti prsluci“, Francuska je odlučila da povuče svog ambasadora iz Rima.

Francuzi su pozvali svog ambasadora na konsultacije.

Francuska je ranije upozorila italijanskog zamenika premijera Luiđija di Maja da se ne meša u politiku te zemlje, pošto se sastao sa predstavnicima francuskih Žutih prsluka.

„Ova nova provokacija je neprihvatljiva među susednim zemljama i partnerima u srcu Evropske unije“, rekao je francuski ministar inostranih poslova.

Di Majo, lider populističkog pokreta Pet zvezda, sastao se sa dvoje lidera antivladinog protesta u utorak.

Objavio je i fotografije sa liderima Žutih prsluka Kristofom Šelonsonom i Ingrid Luvevaser, koji vode listu Žutih prsluka za predstojeće izbore za Evropski parlament koji se održavaju u maju.

Sastanak je održan u Parizu.

Odnosi između Francuske i Italije su napeti od kada su pokret Pet zvezda i desničarske stranke došli na vlast u Italiji u junu 2018. godine.

Podsećamo, Di Majo je početkom januara, na blogu pokreta Pet zvezdica napisao „Žuti prsluci, ne posustajte“.

„Pokret Pet zvezdica je spreman da vam pruži potrebnu podršku. Kao i vi, i mi snažno osuđujemo one koji su izazvali nasilje na protestima, ali dobro znamo da je vaš pokret miroljubiv… „ naveo je tada Di Majo.

Podršku Žutim prslucima tada je pružio i italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

Check Also

VERUOVIĆ: VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA ZBOG DANILA, POKUŠAVA DA GA SPASE (VIDEO)

Razlog zbog kojeg Aleksandar Vučić večeras pravi vanrednu emisiju je pokušaj da spasi sina Andreja …