Home / TEMA DANA / Da li Srbiji spremaju novi “5 oktobar”? Upozorenje Lavrova- Sprema se krvava promena!

Da li Srbiji spremaju novi “5 oktobar”? Upozorenje Lavrova- Sprema se krvava promena!

skupstina-beograd-srbija

Upozorenje ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da se u Srbiji sprema krvava promena vlasti treba shvatiti veoma ozbiljno, stručnjaci za bezbednost.

Prema njihovim rečima, agenti CIA odavno obilaze teren po Beogradu i pripremaju se za akciju, a primetne su pojačane aktivnosti drugih bezbednosnih službi u Srbiji.

Velike službe kao što su CIA, NSA i MI-6 često koriste usluge manjih agencija prijateljskih zemalja, ali u slučaju Srbije primetno je da same obavljaju određene zadatke – kaže nam naš izvor iz bezbednosnih službi.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da upozorenja Sergeja Lavrova ne smemo da zanemarimo, jer je on to rekao na osnovu uvida u dokumentaciju Federalne službe bezbednosti (FSB).

– Agenti FSB-a, koji su dosta prisutni u Srbiji, poslali su svoje izveštaje u Moskvu i na osnovu njih Lavrov je izgovorio da se Srbiji sprema scenario sličan Majdanu. Agenti CIA odavno pojačano deluju u Srbiji i sigurno je da postoje planovi i za smenu vlasti, pa se kao prva meta izdvaja predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ono što je u ovome momentu problem za zapadne agente je određivanje „izvođača radova Majdana u Beogradu“, jer je opozicija veoma slaba i nikakve pare koje dolaze sa Zapada ne mogu da pomognu. Sada je na delu operacija čekanja povoda kako bi se izvukao narod na ulice, a tražiće se bukvalno dlaka u jajetu – kaže Spasić i poziva na oprez jer, kako kaže, CIA se već dokazala u slučaju Čaušeskua, Miloševića i u Ukrajini.

Dr Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, kaže za naš list da je situacija više nego ozbiljna.

– Sergej Lavrov je definitivno jedan od najiskusnijih diplomata na svetu. Dakle, njegove navode i upozorenja svakako treba ozbiljno shvatiti i analizirati. Što se tiče nekog Majdana u Srbiji, tačnije organizovanja nasilne promene vlasti od strane stranih službi i tajkuna, smatram da je to malo verovatno. Srbija je stabilna zemlja, ima jako vođstvo sa predsednikom Vučićem na čelu, koji je i do sada uspešno odolevao pritiscima velikih sila sledeći samo interese Srbije, što često nije lako u ovim globalnim promenama. Naše službe bezbednosti, pre svega BIA i MUP, vođene profesionalcima sposobne su da, pre svega preventivno, uoče, ali i spreče bilo kakve destruktivne i obaveštajne aktivnosti spolja – kaže on.

Vučić: Štitimo svoje interese

Srbija će u međunarodnim odnosima štititi svoje nacionalne i državne interese, nezavisnost i suverenost u odlučivanju i slobodu, kao najvišu vrednost koju naš narod baštini, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom. Vučić i Čepurin razgovarali su o političkom dijalogu i ekonomskoj saradnji dve zemlje, pre svega u oblasti energetike, kao vezivnom tkivu za sve oblasti privrede, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije.

SAD i Rusija stavljaju šapu na Srbiju

Analitičar Aleksandar Radić kaže za „Alo!” da se Srbija nalazi na udaru dve sile.

– Situacija se iz dana u dan bitno zaoštrava i onda ne čude ovakve izjave Lavrova. Svaka strana ima svoj obrazac, i SAD i Rusija, a cilj je pridobiti Srbiju. Pitanje je da li u Srbiji postoje struje i opozicija sposobne da izvedu nešto poput Majdana. Pre svega bih ovakve izjave tumačio kao pokušaj stavljanja šape na Srbiju – kaže on.

(Alo)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …