Home / AKTUELNO / 20 GODINA SEJAO JEZU I LEDIO KRV U ŽILAMA PO RUSIJI: Ovo je „Sibirski vukodlak“ koji je ubio 84 žene (FOTO)

20 GODINA SEJAO JEZU I LEDIO KRV U ŽILAMA PO RUSIJI: Ovo je „Sibirski vukodlak“ koji je ubio 84 žene (FOTO)

covek-suma

U periodu od 20 godina bivši policajac Mihail Popkov počinio 84 ubistva u gradu Irkutsku, Angarsku i Usolje-Sibirskoje. Seksolozi utvrdili da je sklon sadističkoj ubilačkoj maniji

Ruski istražni biro optužio je bivšeg policajca Mihaila Popkova za još 60 ubistava.

Popkov se već nalazi na odsluženju doživotne kazne za zbog masovnih ubistava koje je počinio.

„Prema istražiteljima u periodu od 20 godina Popkov je počinio 84 ubistva u gradu Irkutsku, Angarsku i Usolje-Sibirskoje. On je ženske žrtve, starosti između 16 i 40 godina seksualno napadao pre ubistva“, naveo je izvor iz Biroa, prenosi Tass.

Popkov, bivši policajac iz Angarska uhapšen je 2012. godine, a 2015. je optužen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva 22 žene i pokušaja ubistva još dve.

Istovremeno, istražitelji iz Irkutska uspeli su da reše još 60 ubistava, a kako izvor navodi detektivi su pregledali više od 350 sličnih kriminalnih slučajeva počinjenih prethodnih godina, koji se poklapaju sa njegovim ubistvima, imajući u vidu obrazac ponašanja Popkova.

500

Okolnosti koje su ga transformisale u serijskog ubicu „žednog krvi“ još se proučavaju, navodi ruska agencija.

Detektivi su uspeli da pronađu i svedoke i oružje kojim je počinjeno ubistvo, uključujući sekire, šrafcigere i noževe, kao i lične stvari žrtava.

Ispitano je više od 900 svedoka, a više od 100 svedočenja bilo je na mestima zločina.

Popkov je žrtve ubijao na nepristupačnim mestima do kojih se teško stiže, najčešće u šumama i predelima do kojih se dolazilo traktorima ili su morali da se isušuju tereni.

Stručnjaci su kazali da Popkov nije mentalno bolestan ili dementan, ali su seksolozi utvrdili da je sklon sadističkoj ubilačkoj maniji.

Uskoro bi trebalo da počne ponovno razmatranje njegovog slučaja.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …