Home / AKTUELNO / 40 GODINA SEJAO SMRT U TORONTU: Evo kako je dobroćudni Deda Mraz postao SERIJSKI UBICA GEJEVA (FOTO)

40 GODINA SEJAO SMRT U TORONTU: Evo kako je dobroćudni Deda Mraz postao SERIJSKI UBICA GEJEVA (FOTO)

Frielenser Brus MekArtur (66) ušao je 18. januara 2018. godine u apartman u Tornklif parku, u pratnji mlađeg muškarca. Prethodnog dana je stavljen pod neprekidno policijsko posmatranje, a nadzorni oficir je imao naredbu da ga uhapsi ako ga vidi nasamo sa nekim drugim.

Popeli su se do 19. sprata zgrade i razvalili vrata a unutra je policija pronašla njegovog pratioca koji je već bio vezan za krevet.

MekArtur je optužen za ubistvo Endrua Kinsmana (49) koji je nestao ubrzo nakon Parade ponosa 26. juna 2017. godine, i Selima Esena (44), čiji nestanak je prijavljen dva meseca ranije.

Stanovnici su ostali u šoku kada je policija počela da otkopava ostatke tela sahranjenih u desetine dekorativnih sadnica. Nalazili su se ispred skromne kuće u kojoj je MekArtur radio kao baštovan. Izdata je molba svima koji su koristili njegove usluge, i rasporedila pse krvoslednike na više lokacija po Torontu.

Related image

Počela je najveća forenzička istraga u istoriji grada, a istražitelji su mesecima preturali po njegove dve spavaće sobe, odakle su odneli 1.800 dokaza i fotografisali svaki milimetar. Broj optužnica za ubistva se popeo na pet, za Madžedija Kajana (58), Dina Lisovika (47) i Sorouša Mahmudija (50). Zatim na osam.

Šestorica muškaraca bili su iz južne Azije ili sa Bliskog istoka, i svi su bili homoseksualci, piše britanski “Gardijan“. LGBT zajednica u Torontu bila je šokirana i besna. Od 2010. do 2017. godine gej muškarci su nestajali iz Toronta, a mnogi su dugo sumnjali na postojanje serijskog ubice. A onda, u aprilu je policija najavila da otvara 25 starih slučajeva ubistava koji se povezuju sa gej selom u Torontu, od 1975. do 1997. godine, i niko nije potvrdio da su to sva.

Deda Mraz serijski ubica

Image result for Bruce McArthur

Dok su sastavljali profil, razdragani MekArtur koji je razveden i ima dvoje dece nije delovao kao lik serijskog ubice. Delovao je bezopasno, i igrao je Deda Mraza u lokalnom šoping molu. Nakon razvoda postao je aktivan u crkvi i redovan posetilac gej sela.

Policiji je postao primetan 2002. godine, kada je uhapšen zbog napada na gej prostitutku metalnom šipkom. Osuđen je na dve godine uslovno i naloženo mu je da se kloni gej sela.

Ali od 2010. godine počeli su da pristižu izveštaji o nestancima u selu.

Homofobna atmosfera

Za poslednjih 40 godina iz sela je nestao veliki broj ljudi. Serijske ubice obično počinju rano sa zločinima, pa je moguće da MekArtur stoji i iza onih davno izvršenih dela. Ipak kritičari ukazuju na različite metode izvršenih ubistava.

Ipak, policija nikada nija uhvatila ubicu ili ubice.

Istražitelji možda nikada neće razotkriti sva MekArturova ubistva, ali ga već sada porede sa onim najozloglašenijim. Njegove žrtve su ga doživljavale kao bezopasnog, a pojedini veruju da je stalno bio u potrazi za sledećom metom. Policija pokušava da razume procedure koje je izvršavao da bi se rešio tela, i kako ih je stavljao u sadnice. Sumnja se da je koristio motornu testeru za drva.

Check Also

CENE NEKRETNINA U SRBIJI ĆE PASTI PREKO NOĆI- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

VEĆ MESECIMA cene kvadrata u Beogradu i širom Srbije ne prestaju da rastu. Kvadrati u …