Home / AKTUELNO / ADVOKAT GAJIĆ: POLIGRAFOM U MUP-U RUKOVODI ROĐENI BRAT ŠEFA VUČIĆEVOG KABINETA!

ADVOKAT GAJIĆ: POLIGRAFOM U MUP-U RUKOVODI ROĐENI BRAT ŠEFA VUČIĆEVOG KABINETA!

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazivanjem fotografija osakaćenih tela za koja je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, prekršio Ustav Srbije, jer „ne postoji nijedna stvar koju je juče kao predsednik saopštio, a da je u domenu njegovih nadležnosti“.

„Prekršio je i pretpostavku nevinosti svih osumnjičenih u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Jedina osoba koja je po zakonu ovlašćena da eventualno saopštava javnosti saznanja ili dokaze koja u postoje u ovom trenutku je tužilac koji vodi predmet i tužilaštvo. Nijedna druga osoba, nijedan drugi funkcioner nije ovlašćen po zakonu da bilo kakva obaveštenja daje javnosti“, rekao je Gajić za Newsmax Adria.

Povodom navoda iznetih na jučerašnoj konferenciji za novinare da su „ispitani o prisluškivanju Vučića pali na poligrafu“, Gajić je rekao da se vlast ponaša kao da je poligraf „neko jevanđelje na osnovu kojeg se utvrđuje šta je istina a šta nije“.

„Rukovodilac poligrafa u MUP-u je rođeni brat šefa kabineta Aleksandra Vučića. Poznato je i inače da se vrše teške zloupotrebe sa poligrafom, jer poligraf nije dokazno sredstvo“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da svaki iole bolji poznavalac Zakonika o krivičnom postupku zna da „policija podnosi krivičnu prijavu kada na osnovu svoje istrage zaključi da postoje osnovi sumnje da je neko počinio krivično delo“, a da nema krivične prijave zbog afere „prisluškivanje“ i da nema krivične prijave zbog atentata na predsednika Republike.

(Srbin.info)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …