Home / AKTUELNO / ADVOKAT TOMA FILA O SUROVOM UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ: Ako neko ne progovori, UBICA NIKADA NEĆE BITI OSUĐEN..

ADVOKAT TOMA FILA O SUROVOM UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ: Ako neko ne progovori, UBICA NIKADA NEĆE BITI OSUĐEN..

toma-fila

Poznati srpski advokat Toma Fila rekao je da će tačka na slučaj „Marjanović“ možda biti stavljena tek za dve godine i da je rano o bilo čemu pričati jer je istraga u toku

On je istakao da jedino veruje u dokaze kad je u pitanju hapšenje Zorana Marjanovića i da trenutno ne sumnja ni u šta jer je za sada sve na nivou indicija i pretpostavki.

– Nisam ja sumnjao ni u šta, ja sam advokat, ja jedino verujem u dokaze, kad ih vidim, onda verujem. Ovde je u pitanju osnovana sumnja, tek kada se podigne optužnica i suđenje počne, tamo se izvode dokazi, ako ih ima. Posle pravosnažnosti možete da kažete da je neko kriv. Mnogo smo daleko od toga, makar dve godine – rekao je advokat.

Na pitanje zašto se ovoliko dugo čekalo na hapšenje Zorana Marjanovića, rekao je da je to najverovatnije zato što nema dobrih dokaza.

Ne znam da li su dokazi dobri. Promenjen je inspektor, taj deo mi je čudan, ali potrebno je dosta vremena. Ovo je velika stvar, ovo su za sada indicije, a profesor Bajer je govorio da sve indicije na svetu padaju pred jednim dokazom – rekao je Fila i dodao da ne bi branio Zorana Marjanovića zato što devet godina nije ušao u srpski sud, a nekoliko godina u Haški tribunal, ali tu je ako treba nekome da pomogne.

Devet godina nisam ušao u srpski sud, poslednji put sam branio 2013. godine u Hagu i tada sam završio. Dosta je, imam 76 godina, više od 50 godina radim, ako nekome treba nešto da pomognem, tu sam, ali devet godina nisam bio u srpskom sudu i četri do pet u Haškom tribunalu, ali sam aktivan advokat – rekao je Fila.

Na pretpostavke da je Jelena ubijena dan ranije, pa bačena sutradan u kanal, kratko je prokomentarisao:

– To su sve priče, pretpostavke jednog čoveka, šta i kako je, dok ne vidite, ništa ne vredi, ja sam profesionalac, ja moram da vidim, pa da verujem – ispričao je on.

U startu loša procena policije!

Advokat Fila je ranije tvrdio da je beogradska policija u ovom slučaju zabrljala u startu.
– Ubica nikada neće biti uhvaćen ako neko ne progovori, jer nije bio nađen u roku od 48 sati posle zločina. Policija je zabrljala na uviđaju, nisu nađeni tragovi i ne zna se gde je pevačica ubijena. Sve to visi u vazduhu, a podigla se velika prašina u javnosti.

U slučajevima kada su poznate ličnosti u pitanju ili kada mediji svakodnevno pišu o nerešenom ubistvu, kao u ovom slučaju, proces na sudu može da se pokrene samo ako postoje neoborivi dokazi – kazao je on.

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …