Home / AKTUELNO / AGENTI DEA STIGLI U ALBANIJU: Izgleda da će klan De Golfo ostati bez 600 kilograma čistog kokaina, A TO ZNAČI RAT U NAJAVI!

AGENTI DEA STIGLI U ALBANIJU: Izgleda da će klan De Golfo ostati bez 600 kilograma čistog kokaina, A TO ZNAČI RAT U NAJAVI!

Grupa agenata američke agencije za borbu protiv narkotika stigla je u Drač, kako bi albanskim vlastima pomogli tokom istrage o više od 600 kilograma kokaina, koji je brodom dopremljen do ove albanske luke, javljaju albanski mediji.

Droga, prema navodima kolumbijskih vlasti, pripada Klanu del Golfo, najmoćnijoj kriminalnoj organizaciji u Južnoj Americi.

Četiri agenta DEA stigla su u albansku luku Drač iz Atine, gde se nalazi regionalni centar Agencije za borbu protiv narkotika.

Oni će albanskim vlastima pomoći da istraže lokalni deo švercerskog kanala, kojim je kokain dopremljen iz kolumbijskih džungli, preko Malte i Italije, pa sve do Drača, gde su uhapšene dve osobe optužene da su deo ovog nelegalnog lanca.

Zaplena kokaina izazvala je ozbiljne političke rasprave u Albaniji, pošto se ispostavilo da su istrage o vlasniku kompanije koja je uvozila banane iz Kolumbije Arberu Čekaju u dva navrata zaustavljane iz neobjašnjivih razlog, pa se opozicija još jednom obrušila na vladu Edija Rame, optužujući je za tesne veze sa kriminalcima.

Kolumbijska policija tvrdi da je albanskim vlastima javila da se u kontejneru banana u Draču nalazi droga, ali je Tirana te navode odbacila, tvrdeći da je zaplena droge samostalna akcija lokalne policije.

Klan del Golfo, prema tvrdnjama kolumbijskih vlasti, najmoćnija je kriminalna organizacija u Južnoj Americi i čini je oko 3.000 vojnika.

Kolumbijske vlasti nude pet miliona dolara za glavu šefa ove organizacije, Daira Antonija Usuge, poznatog pod nadimkom „Vođa“.

Vojna organizacija i čelična disciplina glavne odlike organizacije protiv koje vlasti u Kolumbiji vode pravi rat.

(RTS)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …