Home / AKTUELNO / „AKO SRBIJA PRIZNA KOSOVO, SLEDEĆA NA REDU JE SRPSKA, A MI NEĆEMO ČEKATI SKRŠTENIH RUKU..“

„AKO SRBIJA PRIZNA KOSOVO, SLEDEĆA NA REDU JE SRPSKA, A MI NEĆEMO ČEKATI SKRŠTENIH RUKU..“

Lider SAD Bakir Izetbegović izjavio za Glas Amerike da smatra da će se, u slučaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova, svi radari okrenuti prema BiH.

Izetbegović je u intervjuu za Glas Amerike komentarisao mogući ishod na realaciji Beograd Priština, ali i odnos BiH i Kosova, a jedinu vezu između Kosova i BiH vidi u tome “što je ista strana napravila nasilje nad Albancima na Kosovu i u BiH nad Bošnjacima”.

“Na to ne možemo ćutiti i treba podsetiti na tu stvar kada se krenu povlačiti paralele. Stavili su ljude na vozove na Kosovu i pokušali da ga isprazne. Znamo šta je bilo u Bosni i šta je kulminiralo genocidom. To nije stvaranje kriza i započinjanje novih svađa. Problem počinju oni, ponovo iz Beograda”, rekao je Izetbegović za “Glas Amerike, a preneo sarajevski portal Klix.

Izetbegović je dodao i da smatra da će se, u slučaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova, svi radari okrenuti prema BiH.

“Propagandom će se uraditi sve da se ublaže efekti koji će imati na srbijansko društvo. To će biti problem u Srbiji ako se desi, a ne znam hoće li. Biće bura, galama i apetita prema BiH, a pritisak će biti podržan i iz Banjaluke”, rekao je Izetbegović i dodao da će se i oprobavat ii reakcije međunarodne zajednice, kao amortizer, pa će se onda odlučivati o novim koracima, ili će se stati.

“Mislim da se neće usuditi, zaista, da krenu u tom smeru. Pokušati završiti Karadžićev projekat koji je kulminirao genocidom, ne bih rekao da će se to usuditi”, zaključio je Izetbegović.

Komentarišući najavu inicijative za preispitivanje imena Republika Srpska, Izetbegović kaže da je on samo “upalio svetlo i prozvao odgovorne za krizu koja je već postojala”.

(Tanjug)

Check Also

SPREMA SE NOVA PANDEMIJA?! MODERNA VEĆ TESTIRA VAKCINE PROTIV MAJMUNSKIH BOGINJA..

Dok se virus tzv. majmunskih boginja spontano „širi“ u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi, …