Home / AKTUELNO / ALARMANTNO OTKRIĆE AMERIČKIH STUČNJAKA: RAKETE SU PRAVE I SPREMNE, NASTALA NEVIĐENA PANIKA! (VIDEO)

ALARMANTNO OTKRIĆE AMERIČKIH STUČNJAKA: RAKETE SU PRAVE I SPREMNE, NASTALA NEVIĐENA PANIKA! (VIDEO)

nosac-brodova-koreja

Američki generali godinama insistiraju da bi SAD mogle da obore raketu koju bi na njih ispalila Severna Koreja, ali nezavisni naučnici i vladini činovnici tvrde suprotno, piše NBC njuz.

Grupa stručnjaka otkrila je da su generali pri stvaranju odbrambenog protivraketnog sistema vrednog 40 milijardi dolara zanemarili njegov učinak.

Generali veruju da obrambeni sistem GMD može da zaustavi balističku raketu sa nuklearnim oružjem ispaljenu iz Severne Koreje ili Irana.

„Zavaravaju političke vođe da imaju vojne sposobnosti koje zapravo nemaju“, izjavio je jedan od stručnjaka, fizičar David Vrajt iz američke nevladine organizacije Unija zabrinutih naučnika (UCS).

PR Pentagonove Agencije za protivraketnu obranu Kris Džonson izjavio je da je „siguran u njihovu sposobnost odbrane domovine od balističkih raketa“.

Dok je protivraketni sistem imao mana u početku, „znatno smo ga poboljšali u poslednjih nekoliko godina kako bismo bili sigurni da je sistem spreman za delovanje“, dodao je Džonson.

Vladina istražna agencija Kancelarija za reviziju otkrila je prošle godine da „testovi nisu dokazali da GMD može da obrani domovinu“.

Od devet simuliranih napada od 2004., presretači nisu uspeli da pogode mete kod šest, iako su testovi bili puno manje zahtevni nego što bi to bilo da je stvarni napad, otkrio je LA tajms.

U maju je UCS objavila izveštaj od 47 stranica u kom je pristup SAD-a protivraketnoj odbrani nazvala „katastrofalnim“, a za GMD su napisali: „Ima loše rezultate na testovima i nema dokaza da može da zaustavi nadolazeću raketu u stvarnim uslovima“.

Vladin službenik izjavio je juče: „Ništa od tog sistema ne funkcioniše.

Ništa.

Programi za presretanje ne rade. Ponekad pogode mete, ali to nije pouzdano i ne možemo da rizikujemo katastrofu ako promašimo“.

Pogledajte video:


(Indeks)

Check Also

Reakcije povodom neviđene izdaje: Ovo je SMRT istorijske SPC! Zašto, kako i baš sada?

Posle današnjeg prihvatanja autokefalnosti Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije od strane Srpske pravoslavne crkve, …