Home / AKTUELNO / Albanci se spremaju da na silu odrede granicu sa Srbijom

Albanci se spremaju da na silu odrede granicu sa Srbijom

Članovi komisije šiptarske kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da „ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije”, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije.

„Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda”, rekao je Bulići.

Kako se navodi, može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Prištinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

„Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi”, kažu analitičari.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …