Home / AKTUELNO / ALEN DELON DAO SVOJ POSLEDNJI INTERVJU I ZAPANJIO SVET: Napustiću ovaj svet bez žaljenja- Povraća mi se od ovoga doba, sve je lažno.. (VIDEO)

ALEN DELON DAO SVOJ POSLEDNJI INTERVJU I ZAPANJIO SVET: Napustiću ovaj svet bez žaljenja- Povraća mi se od ovoga doba, sve je lažno.. (VIDEO)

Jedan od najvećih francuskih glumaca Alen Delon izjavio da će napustiti „ovaj svet, bez žaljenja“.

Učinio je to u intervjuu specijalnom izdanju nedeljnika Pari mač (Paris Match) povodom 60 godina njegove karijere.

„Život mi sada ne donosi mnogo toga. Sve sam upoznao, sve video. Ali, iznad svega, mrzim ovo doba, povraća mi se od njega“, rekao je 82-godišnji Delon u intervjuu nazvanom „Ja, Delon: Intervju o njegovom životu“.

„Postoje bića koja prezirem. Sve je lažno, sve je izvitopereno. Nema više poštovanja, ne drži se obećana reč. Samo je novac bitan. Po ceo dan se govori o nekim zločinima. Napustiću ovaj svet bez žaljenja“, rekao je Delon u intervjuu u kojem je govorio o karijeri, teškim odnosima u porodici, kao i ženama i prijateljima koji je izgubio.

Delon je rekao da su „skoro svi umrli“ i dodao da ga je pogodila smrt glumice Mirej Dark s kojom je proveo deo života sedamdesetih godina.

Upitan da li ima mesta za novu partnerku u njegovom životu, Delon je rekao da takvu ženu nije pronašao.

„Ne kažem da nema kandidatkinja. Ima ih deset, ali za sada nijedna mi nije ta s kojom bih proveo ostatak života koji imam. Mogao bih da se oženim kad bi ta žena bila spremna da me isprati do kraja“, rekao je glumac koji poslednjih godina ne krije svoje ogorčenje i „umor od slave“.

Njegova poslednja želja je da na onaj svet zajedno sa njim ode i njegov pas Lobo.

– Ako „odem“ pre njega, zamoliću veterinara da nam omogući da odemo zajedno. Daće mu injekciju i on će moći da umre u mom naručju. Bolje tako nego da umre od tuge na mom grobu – poručio je glumac koji je priznao i čega se najviše plaši.

Alen ističe da je prestravljen zbog mogućnosti da ga, posle smrti, neko otkopa zbog uzimanja DNK u procesu utvrđivanja očinstva.

– Rekao sam mojoj ćerki: „Molim te, nemoj da dozvoliš da se to desi kada umrem“ – zaključio je Alen Delon.

Delon je priznao i da nije baš uvek bio pravi džentlmen.

– Takav sam, radim glupe stvari. Bio sam u zatvoru. Bio sam pomalo grub. Sve što sam imao bilo je moje lice – rekao je Delon.

Ipak, žene su uvek padale na legendarnog glumca, čak i dok je bio beba.

– Moja majka je morala da stavlja natpis kraj mene: „Možete da gledate, ali ne smete da dirate!“. Ceo svoj život sam bio voljen, samo nekolicina muškaraca je bila voljena koliko ja – izjavio je glumac.

Delon je o poslednjem filmu koji želi da snimi, rekao da je došlo do kašnjenja. Glumac je ranije naveo da će igrati u novom filmu reditelja Patrisa Lekonta zajedno sa Žilijet Binoš.

Čuveni glumac je dodao da bi još jednom voleo da igra u pozorištu.

Njegova poslednja uloga bila 2013. godine u komadu „Običan dan“ (Une Journée ordinaire) Erika Asua. U toj predstavi igra i njegova ćerka Anuška.

Reditelj Žan Fonten najavio je komad koji će biti napisan Delonu u čast i koji će se zvati „Sumrak divlje zveri“ (Le Crepuscule d’un fauve).

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svetske kinematografije s retkom harizmom i lepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen je 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su „Roko i njegova braća“ i „Gepard“ Lukina Viskontija, „Samuraj“ i „Pandur“ Žan-Pjera Melvila, „Gospodin Klajn“ Džozefa Lozija i „Eklipsa“ Mikelandjela Antonionija.

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pesmom „Paroles, Paroles“.

Iako je Delonu opala popularnost poslednjih godina zbog njegovih ranijih ispada, arogancije i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

(Beta)

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …