Home / AKTUELNO / AMERIČKA VOJSKA NAPALA KOMANDNI SISTEM U KREMLJU!

AMERIČKA VOJSKA NAPALA KOMANDNI SISTEM U KREMLJU!

rusija- putin- vojska- komanda

Ruska elektronska i telekomunikaciona mreža, kao i komandni sistemi u Kremlju našli su se na meti hakera američke vojske, prenosi NBC Njuz.

Kako navodi ova tv mreža, na osnovu izjave neimenovanog visokog obaveštajnog zvaničnika i poverljivih dokumenata, hakeri su to učinili kako bi učinili ranjivim ruske sisteme i da bi omogućili akciju tajnog američkog sajber oružja ukoliko to bude potrebno.

NBC Njuz navodi da su američki zvaničnici davno javno govorili da su Rusija, Kina i druge države sprovele akcije i ostavile skrivene malvere u ključnim sistemima američke infrastrukture na internetu, u svrhu pripremanja bojnog polja za sajber napade kojim bi mogli da “upale” ili “ugase” internet vezu u velikim gradovima.

Dodaje se da je sasvim sigurno da je Vašington uradio to isto.

“Dokumenti u koje je NBC imao uvid to potvrđuju, bar u slučaju Rusije.

Američki zvaničnici i dalje nastavljaju da izražavaju zabrinutost da Rusija koristi svoje sajber kapacitete za napade.

Američki obaveštajci ne očekuju da Rusi upadnu u ključnu infrastrukturu, što bi mnogi shvatili kao ratni čin, ali veruju da su moguće akcije koje bi uključivale objavljivanje lažnih dokumenata i njihovo deljenje po društvenim mrežama kako bi se proširile dezinformacije”, navodi NBC, prenosi B92.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …