Home / AKTUELNO / Američke „Foke“ koje su ubile Osamu bin Ladena sada kreću na Kim Džong Una?

Američke „Foke“ koje su ubile Osamu bin Ladena sada kreću na Kim Džong Una?

Foto: Wikimedia Commons/United States Navy SEALs, Tanjug/AP
Foto: Wikimedia Commons/United States Navy SEALs, Tanjug/AP

Specijalci ratne mornarice SAD, poznatije kao „Foke“, koji na duši nose Osamu bin Ladena, prvi put izvode vojne manevre sa ciljem napada na Severnu Koreju.

U tim vojnim vežbama učestvuju jedinice za specijalne namene Armi rendžers, Delta fors i Zelene beretke, piše južnokorejska agencija Jonhap njuz.

– Različite jedinice koje učestvuju u tim vojnim vežbama pod nazivom “Fol igl” i “Ki risolv” uvežbavale su likvidaciju vojnog komandanta Severne Koreje i ključnih objekata vojne infrastrukture – navodi se u članku.

„Fokama“, između ostalog, naloženo je da likvidiraju kontroverznog severnokorejskog lidera Kim Džong Una i unište oružje za masovno uništavanje, navodi izdanje „Jung end dejli“.

Visoki činovnici Pentagona su izjavili u intervjuu novinarima da ove vojne vežbe predstavljaju „surovu poruku“ rukovodstvu Severne Koreje. Uostalom, Geri Ros, komandant Ratne mornarice SAD nije potvrdio informacije o planovima za likvidaciju Kim Džong Una.

On je izjavio da je cilj vojnih vežbi „Fol igl“ — jačanje vojne alijanse SAD u Južnoj Koreji, prenosi Independet.

Severna Koreja je već izjavila da priprema „surovi odgovor“ na moguće akcije nosača aviona „Karl Vinson“, koji se trenutno nalazi u južnokorejskim vodama, naglasivši da će joj za napad biti dovoljan i najmanji predznak napada na njenu nezavisnost i suverenitet.

(Telegraf.rs)

Check Also

U FRANCUSKOJ I NEMAČKOJ NA DESETINE HILJADA LJUDI PROTESTVUJE PROTIV KARANTINA I DIKTATURE (VIDEO)

Hiljade demonstranata trenutno protestuje na trgu Trokadero u Parizu, protiv korona diktature, kršenja sloboda i …