Home / AKTUELNO / Američki general Kurtis Skaparoti: Modernizovano rusko naoružanje je zastrašujuće!

Američki general Kurtis Skaparoti: Modernizovano rusko naoružanje je zastrašujuće!

Komandant oružanih snaga NATO u Evropi, američki general Kurtis Skaparoti dao je visoku ocenu novoj ruskoj opremi.

skaparoti

Skaparoti je posebno pohvalio raketni sistem „Kalibar“. General je priznao da je Rusija modernizovala svoje sisteme, dok je gradila nove za buduću upotrebu. Rusi modernizuju svoje vazduhoplove i brodove, kao sigurna i jako efikasna sredstva za uništavanje, rekao je general.

Prema Kurtisu Skaparotiju, sistem Kalibar, na primer, može se koristiti za vazduh, zemlju i more. To je multifunkcionalni sistem koji Rusima daje pokrivanje i tačnost, priznao je američki general.

On je takođe dodao da je Rusija povećala potencijal svojih nuklearnih snaga u svim oblastima. Potencijal ruskih nuklearnih snaga se značajno poboljšao u odnosu na starije sisteme, rekao je Kurtis Skaparoti.

NATO komandant u Evropi je ranije, govoreći na kongresu Komiteta oružanih snaga, rekao da je Rusija postala suparnik za Sjedinjene Države.

„Pobunjenička Rusija se promenila od partnera do suparnika jer traži da ponovo postane svetska sila.“, izjavio je.

Stoga on naglašava da je za SAD izuzetno važna strategija odvraćanja Rusije. „Mi smo uskladili naše držanje, naše planove, našu spremnost kako bi ostali spremni da se suočimo sa pretnjama.“, rekao je na Senatu Komiteta.

Pravda.ru je zatražila mišljenje eksperta Anatolija Tsiganoka, višeg oficira u Institutu za političku i vojnu analizu.

Američki general Kurtis Skaparoti je pohvalio novu rusku opremu i oružje, poput raketa Kalibar. Koje novo rusko oružje biste Vi istakli? Zašto mislite da američki general izjavljuje takve stvari?

„Kompleksi raketa Kalibar su razvijane u Sovjetskom Savezu, početkom devedesetih. Ovih dana su sistemi modernizovani i privršavaju se kraju. Ono što je američki general rekao je istina i Amerikanci ne mogu poreći očigledne stvari.

Kada su ruski ratni brodovi iz Kaspijske flote ispalili rakete Kalibar dometa 1500 kilometara na pozicije Islamske države u Siriji, SAD su bile šokirane.

Dan kasnije, podmornica, takođe opremljena raketama Kalibar, je ponovo pogodila teroriste u Siriji. SAD su ponovo bile šokirane.

Amerikanci su se po treći put šokirali kada su videli bombarder opremljen raketama Kalibar dugog dometa. Svi ovi manevri su pokazali svetu veliku efikasnost Rusije i moćno raketno naoružanje.“

Šta je sa tenkovima?

„Naravno, mi imamo odlične tenkove.

Za Amerikance je važno to što je Rusija razvila sopstvenu platformu.

Dok priznaju rusku vojnu snagu, Amerikanci daju sve od sebe da obnove svoju vojnu snagu.

SAD žele da budu prve u svetu po vojnoj moći. Ipak, trebaće im vremena da razviju nove tenkove i druge sisteme.“

(Srbin.info: Etoma)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …